Návštěvníci mohli v katovně projít bránou času zpět do dávné minulosti

katovna5V katovně se uskutečnil již třetí den otevřených dveří. V pátek 26. ledna odpoledne ho uspořádal divadelní a šermířský spolek TAS. Šlo o akci pro širokou veřejnost, kdy bylo po roce opět možno přijít se poučit i pobavit do areálu bývalé katovny v ulici Pod Strání.

Zájemci mohli vstoupit do prostředí středověku zcela zdarma, ba navíc také zdarma konzumovat jak výborný guláš, tak i uzeniny opékané nad ohněm. K dispozici byly i ochutnávky jiných potravin a dobrůtek, a to včetně rozličných zákusků a nápojů. Kdo chtěl platit dobrovolné vstupné, mohl je vhodit coby „milodar“ do kuriózní pokladničky, jíž byla lebka.
Návštěvníků přicházelo opravdu hodně, a to nejen dospělých, ale také dětí. A není divu: program, který je čekal, byl skutečně bezvadný a perfektní! Velké poděkování za to vše náleží Ivaně Vaňkové, Martinu Štindlovi a všem ostatním dobrovolníkům – členům spolku TAS, neboť lidem dovolili projít bránou času zpět do dávné minulosti, velmi se poučit, ohromně se pobavit i se přenáramně zasmát.
Vedle konzumace a ochutnávek jídel a nápojů byly na programu odborné, ovšem velice zábavné a zajímavé přednášky, dále soutěže pro malé caparty, šermířská klání, zatčení a plánovaná „exekuce“ nebohého odsouzence pod šibenicí, ukázky sečných a bodných zbraní, mučicích nástrojů a způsobu jejich použití atd., atd. ... Vše skvělé – i když tehdy v dávných časech, pravda, šlo vlastně o strašlivé, příšerné věci. My se však na ně dnes díváme již se značným odstupem úplně jiného historického věku.
Atmosféra by sice v katovně měla být poněkud stísněná a ponurá, díky pořadatelům však byla – ku všeobecné spokojenosti – zábavná a veselá.
A tak doufáme, že snad nashledanou napřesrok!

-Text a foto: vp-

katovna1katovna1 katovna3katovna4katovna13katovna14katovna15katovna15 katovna16katovna17

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru