Oprava mostu na Třebíčské ulici má začít na jaře a skončit koncem roku

most1Dnes by se měly otevírat na velkomeziříčské radnici obálky s nabídkami uchazečů, kteří projevili zájem o opravu mostu u Jelínkovy vily. Lhůta pro podání nabídek označená „Rekonstrukce mostu Třebíčská" skončila právě dnes, tj. 14. 3., ve 13 hodin.

K podpisu smlouvy by mělo dojít do konce března. Most by mohl být opraven v závěru letošního roku.
Rozhodujícím kritériem pro hodnocení nabídek je nejnižší nabídková cena celé veřejné zakázky, tj. celková cena bez DPH. Maximální cena, za níž se bude realizovat veřejná zakázka, je bez DPH 17.300.000 Kč.
Smlouva by měla být podepsána – pokud se nevyskytnou překážky – ve lhůtě do 30. března letošního roku. Předpokládaný termín provedení prací od podpisu smlouvy je do 31. prosince 2018. „Pokud z důvodu nepříznivých klimatických podmínek nebude možné dílo dokončit ve stanovené lhůtě, uzavřou smluvní strany dodatek ke smlouvě, jímž určí nový termín dokončení díla při zachování počtu dní na realizaci díla," uvádí se ve výzvě k podání nabídky na uvedené dílo.

Místo stávajícího mostu vyroste nový

Předmětem plnění veřejné zakázky je rekonstrukce mostu č. 597007 přes řeku Balinku na ulici Třebíčská ve Velkém Meziříčí, kdy stávající mostní konstrukce bude kompletně odstraněna, nahrazena novou stavbou mostní konstrukce, a rekonstrukce ul. Třebíčská navazující na nově vybudované rameno okružní křižovatky na silnici II/602 (ul. Pod Hradbami) v km 0,045. Stávající most je v majetku Města Velké Meziříčí.
Jde o betonový oblouk s dolní mostovkou, kdy mostovka je rošt zavěšený na betonových táhlech z oblouku.
Na mostě je oboustranný chodník pro pěší a zábradlí z betonových sloupků s betonovým masivním madlem.
most2Nově navržený most přes řeku Balinku nahradí stávající železobetonový most, jehož životnost skončila, neboť jeho únosnost se dostala pod hranici bezpečnosti provozu a rovněž šířka mostovky je nevyhovující. V trase nebo poblíž se nachází řada podzemních inženýrských sítí a vzdušné vedení NN. Na konci úpravy bude rekonstruovaná komunikace výškově napojena na stávající ul. Třebíčská za odbočením ul. Malá stránka. Celková délka úpravy činí 110 m. Návrh řešení stavby je v souladu s územně plánovací dokumentací. Navržená komunikace se nachází na plochách určených pro dopravu.
Součástí projektu je i parkovací plocha (za Koníčkem), neboť v centru Velkého Meziříčí je dosavadní počet parkovacích stání nedostatečný a je zde značný počet zařízení občanské vybavenosti. Tato infrastruktura je náročná na řešení dopravy v klidu a  kapacita nového parkoviště přinese podstatné zlepšení stávajícího nevyhovujícího stavu.

Provizorní lávka pro pěší bude

Výstavba bude probíhat za úplného vyloučení provozu na komunikaci. Osazena bude zcela jistě provizorní lávka pro pěší. Na základně požadavku majitele hotelu Jelínkova vila, který má zájem, aby v době oprav tudy mohla projet i osobní auta, se nyní dodatečně řeší, zda tam bude most s lávkou. To musí navrhnout uchazeč. Buď udělá most s lávkou, nebo tam bude jenom lávka.
Zhotovitel zajistí mimo jiné také vydání rozhodnutí o povolení uzavírky a stanovení přechodného dopravního značení objízdných tras v dostatečném předstihu před vlastním zahájením stavebních prací.
Připr.: red, zdroj: web VZ, VM
Ilustrační foto: archivy

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru