Bude se opravovat most i budovat spojovací silnice

most jelinkova_vila_copyOprava obloukového mostu přes Balinku u Jelínkovy vily (viz snímek) by podle slov starosty města měla začít asi v polovině května – pokud nenastanou komplikace. Souběžně s ní začne i uzavírka v tomto prostoru.

Zároveň by se mělo začít i s realizací spojovací komunikace přes bývalé technické služby na Třebíčské ulici, která bude procházet kolem sídla COOPu (bývalé Jednoty) a vyústí u mostu přes železnici na Třebíčské ulici.
„Obě akce by se měly realizovat souběžně, abychom využili jednu uzavírku. Aby nedošlo k tomu, že se udělá most a potom se znovu uzavře jeden pruh kvůli pracem na této akci," vysvětlil na tiskové konferenci starosta Josef Komínek.
Ten také potvrdil, že v současné době je již vybrána firma a mělo by co nevidět dojít k podpisu. Stavbě by tak nemělo nic bránit, dle tajemníka úřadu M. Švaříčka má město všechna potřebná povolení.
Cena zmíněného obloukového mostu (o něm více ve článku vpravo) se navýšila o téměř tři miliony. Z původních 17,3 mil. vzrostla na více než 20 mil. Navýšení, které vzešlo z výběrového řízení plus peníze na přeložku sítí, schválili zastupitelé na svém zasedání. Zdrojem byly finance, které město získalo na výběru pokut za přestupky při překročení rychlosti na dálnici D1.
V souvislosti s těmito dvěma akcemi padl dotaz také na tzv. malý obchvat, neboli vnitřní obchvat města, jenž je stále v územním plánu. Měl by vést právě z Třebíčské ulice přes bývalý Svit a dále na ulici Sokolovskou.
Starosta Komínek i místostarosta Lavický zastávají stanovisko, že by malý obchvat v územním plánu být neměl. „Rozhodnutí je ale na zastupitelích, kteří by se tímto měli zabývat na zasedání 24. 4.," dodali.

-red-

Budova

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru