Noc kostelů nabídla hudbu i duchovní slovo

kostel1Tradiční akce, která do Česka přišla z Rakouska, si našla v našem městě i letos svoje příznivce. Minulý pátek tak mohli zavítat do kostelů jak ve městě, tak v okolí.
Kromě hudebních vystoupení promluvil k návštěvníkům mimo jiné starosta města a děkan farnosti.

Cestu do kostela si našlo široké spektrum lidí. Ti mohli rozjímat v kostele svatého Mikuláše, v Husově domě, v kostele Svatého kříže či v kostele Nejsvětější Trojice na starém hřbitově na Moráni, ale například také v kostelíčku svatého Marka v Mostištích.
V kostele sv. Mikuláše se konala mše svatá, po ní zpívala dětská schola. Následovalo hudební seskupení. Pozdrav zazněl od starosty města Josefa Komínka a duchovní slovo od děkana Pavla Šenkyříka. Program pokračoval vystoupením pěveckého sboru z gymnázia pod vedením M. Rosové. Po deváté večer vystoupil Chrámový sbor VM. Nechyběla ani vyhlídka z věže kostela na město. Ve světle svíček si lidé mohli prohlédnout vnitřek kostela na Moráni a ve Špitálku se poslechnout tvorbu nové skupiny AMENika s houslemi M. Roušové, klávesami J. Rambouskové, ale také Chrámový sbor z Netína pod vedením M. Sklenářové. Historička Marie Ripperová seznámila přítomné s velkomeziříčskými zvony. V Mostištích se konala taktéž prohlídka kostela i hudební program.
Podle informací z celostátního webu Noc kostelů mohli lidé v letošním ročníku navštívit 1509 kostelů a modliteben a bylo připraveno 7304 programů. O zájmu hovoří například údaj z pražské arcidiecéze, který ohlásil 122 000 vstupů.
Malou videoochutnávku z velkomeziříčského kostela svatého Mikuláše a fotogalerii. vám nabízíme na našem webu zde níže, či na Facebooku – https://www.facebook.com/Medricskelisty.

-red, foto: Petr Nedoma

kostel2kostel3kostel4kostel5kostel6kostel7kostel8kostel9kostel10kostel11kostel12

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru