Začaly práce na hřišti v Kunšovci

KunsovecSportovní plocha v lokalitě Kunšovec bude zmodernizována. Hřiště se podařilo zachránit díky aktivitě občanů.

Minulý týden proběhlo předání staveniště stavební firmě. Posléze začalo nákladní auto navážet vedle plochy štěrk a tento týden by se měla zahájit výstavba.

„Hřiště bude mít rozměr 32 × 16 m. V projektu je samozřejmě i osvětlení, které výrazně zvýší využitelnost hřiště nejenom v zimních, ale i letních měsících. Dále dětské hřiště o pěti prvcích a altán, kde je malá technická místnost a přístřešek, kde by si mohly děti sednout, případně se schovat při nepřízni počasí. Hřiště bude možno využívat celoročně (v zimě se dá udělat ledová plocha)," informuje Jiří Svoboda. Ten je hlavní iniciátor záchrany hřiště v Kunšovci, neboť původně mělo být zrušeno.
Zhruba před dvěma lety totiž rada města schválila odstranění nevyhovujících prvků sportovního mobiliáře z veřejných sportovních plácků. Týkalo se to také hřiště v Kunšovci, kde konkrétně šlo o odstranění branek, mantinelů, sítí atd. Tím de facto došlo k zániku hřiště. To se ovšem nelíbilo obyvatelům nejenom v této části Velkého Meziříčí. Proto začali vyvíjet aktivitu, aby hřiště zůstalo zachováno či v lepším případě opraveno. Sepsali žádost, již podepsalo zhruba sedm set padesát lidí, adresovanou Městu Velké Meziříčí. V žádosti se například uvádělo, že plocha je hojně využívána na fotbal, nohejbal, tenis, pozemní hokej, příp. hokej atd. Zároveň na hřiště velmi často chodí děti ze školek. 
„Hřiště má velmi dobrou polohu. Nic se zde míčem nerozbije, nikoho zde hra neruší a přitom je velmi blízko hustě osídlených částí města," argumentovalo se také v žádosti.
Poté proběhlo jednání s tehdejším starostou, který doporučil, aby hřiště nejprve projednala sportovní komise. Ta zase doporučila postupovat stejnou metodikou jako u sítě dětských hřišť a navrhla zpracovat studii proveditelnosti (demografický průzkum, vhodné lokality, finanční rozpočet atd.). Zastupitelstvo města pak na svém prosincovém zasedání schválilo v rámci rozpočtu výdajů na rok 2018 částku 1,5 mil. Kč na nové hřiště v Kunšovci. Posléze se k tomu městu podařilo získat dotaci 300 tisíc Kč. Po novém roce se začal řešit projekt. A nyní již se započalo se samotnou realizací. Aktuální dění můžou lidé sledovat na https://hristekunsovec.webnode.cz/  

Kuns1

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru