Iva Horká kandiduje jako nezávislá do Senátu

Horka portret_small_obdelnikNovinářka Iva Horká oznámila svou kandidaturu v letošních senátních volbách v obvodu Žďár nad Sázavou. Horká je známou místní žurnalistkou vydávající nezávislý týdeník Medřičské listy. V Šiklově mlýně představila svou vizi transparentní a otevřené senátorky, která aktivně řeší celorepublikové i lokální problémy. Za programové priority považuje zachování obchodů a dalších služeb na venkově, ochranu přírody či podporu podnikání.

V prostorách Šiklova mlýna se 30. července 2020 uskutečnilo ohlášení kandidatury k zahájení senátní kampaně Ivy Horké. Vzhledem k aktuální zhoršující se situaci spojené s koronavirem proběhla akce oproti původnímu plánu bez účasti novinářů a podporovatelů. Zkušená novinářka bude o hlasy voličů usilovat v obvodu č. 51 – Žďár nad Sázavou jako nezávislá.

Kandidátka Horká chce pokračovat v hlídání místních politiků, s čímž má díky novinařině dlouholeté zkušenosti. To je také jedním z hlavních motivů její kampaně a důvod, proč si pro oznámení kandidatury vybrala právě budovu šerifa v Šiklově mlýně. Její logo znázorňuje šerifskou hvězdu stejně jako půdorys dominanty Žďárska – Zelenou horu.

Horká představila kromě konkrétních programových priorit i vizi toho, jak bude jako senátorka fungovat pro svůj obvod. Kandidovat bude jako nezávislá. Naprosto zásadní je pro Horkou maximální možná transparentnost. Proto se zavázala ke zveřejňování svých hlasování i k vedení Deníku senátorky, jenž bude dostupný na jejích webových stránkách. Jeho prostřednictvím bude občany informovat nejen o tom, kde se s ní mohou setkat, ale také o jejích schůzkách s různými organizacemi a osobnostmi. Pro Horkou je zásadní, aby neztratila kontakt se svým obvodem. Proto bude navštěvovat krajské i městská zastupitelstva ve svém obvodu.

Hlavním lokálním tématem je pro Horkou boj za zachování venkovských obchodů a dalších služeb. „Za poslední tři roky český maloobchod přišel o skoro 2 000 prodejen, které zajišťovaly obchodní obslužnost především v menších městech a na venkově. To velmi negativně ovlivňuje kvalitu života lidí. Po svém zvolení pro toto téma získám celorepublikovou pozornost," řekla Iva Horká.

Kromě zachování venkovských prodejen považuje za prioritu ochranu přírody, zejména v souvislosti se suchem. Významným environmentálním problémem, proti kterému bude bojovat, je pro ni i plánovaná výstavba jaderného úložiště v lokalitě Horka sahající až k Velkému Meziříčí. V Senátu bude podporovat návrhy směřující ke snížení daní či zlepšení podmínek pro živnostníky a podnikatele. Pro mladé rodiny prosazuje například zavedení bezúročné manželské půjčky, pro seniory zase dostupnější terénní a pobytovou péči.

Iva Horká je velkomeziříčskou rodačkou. Má více jak 25 let zkušeností z lokální žurnalistiky na Žďársku. V roce 2015 začala vydávat vlastní nezávislý týdeník Medřičské listy společně se svým starším synem Alešem. Ten se také zapojí do její kampaně.

Více informací o Ivě Horké a její kampani naleznete na webových stránkách www.horkadosenatu.cz.

Horka serifska_placka

Horka zahajeni_kandidatury_Sikland_celek

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru