Centrum zubní péče B smile slaví 4. narozeniny

Smile1Před 4 lety (přesně 2. 1. 2015) bylo v Osové Bítýšce slavnostně otevřeno nové Centrum zubní péče B smile. Proto jsme si popovídali s MUDr. Evou Brázdilovou, spolumajitelkou a vedoucí lékařkou tohoto zubního centra, abychom zjistili, jak hodnotí uplynulé 4 roky.

Prosím o stručné představení služeb Centra zubní péče B smile?
Nabízíme kompletní spektrum výkonů praktického zubního lékaře. V Bsmile pracují 4 stomatologové, kteří se specializují v rámci Centra např. na dětskou stomatologii, prevenci, estetickou stomatologii, endodoncii a další. V Centru je prodejna dentální hygieny s milou paní recepční, která umí poradit a nabídne kompletní sortiment pomůcek pro ústní hygienu. V týmu je také dentální hygienistka, odbornice na čištění zubů a péči o krásný úsměv. V budově je i zubní laboratoř, která přímo v místě řeší specifické potřeby pacientů ohledně zubních náhrad. Samozřejmostí je příjemné a čisté prostředí, dětský koutek, WI-FI, možnost občerstvení, TV a rozhlas v čekárně.
Jedná se ale o rodinnou firmu?
Ano, zakladatelem naší rodinné stomatologické firmy je můj táta MUDr. Stanislav Voborný, který v roce 1992 začal v Osové Bítýšce provozovat svou vlastní stomatologickou praxi v pronajatých prostorách zdravotního střediska obce. V roce 2011 jsem celou praxi od svého táty převzala a začala investovat do modernizace celého provozu, výsledkem čehož byla mimo jiné i stavba úplně nové budovy s bezbariérovými ordinacemi.
Jaké jsou vize a cíle Centra zubní péče B smile?
Chtěli bychom poskytovat zaměstnancům i pacientům v našem Centru bezpečné a tak trochu rodinné prostředí, ve kterém je pro nás každý člověk důležitý a rádi se mu věnujeme. Naším cílem je zajištění kvalitní stomatologické péče, aby lidé tady na venkově nemuseli za kvalitním ošetřením jezdit např. do Brna a nemuseli tak trávit spoustu času na cestách.
Naší vizí je stálý posun dopředu jak ve spektru nabízených služeb, tak v jejich kvalitě. V tomto roce jsme investovali např. do ošetřování v ENTONOXU, což je ošetření pod analgosedací plynem se zklidňujícími účinky pro citlivé a bojácné pacienty, hlavně děti. Na tyto výkony se nám hlásí pacienti zdaleka, že ani někdy nejsme schopni je hned ošetřit. Chtěli bychom začít spolupracovat ještě s anesteziologem, který by nám pomohl ošetřit i ty naprosto nespolupracující děti, pro které je entonox již nevhodný, protože toho potřebují udělat velmi mnoho.
Dále jsme letos rozšířili naše služby o operační mikroskop. Mikroskopická stomatologie je úplně jiná kvalitativní úroveň ošetření, protože pod mikroskopem lze dělat zákroky, které jsou jinak nedostupné kvůli tomu, že je ošetřující lékař nevidí – hlavně zachránit zub po zlomenině, vyjmout čepy a zalomené nástroje z kořenových kanálků, přesně nabrousit na protetiku apod. Příznivci tohoto mikro oboru tvrdí, že kdo jednou pozná tuto možnost dokonalého ošetření, již nikdy nechce jinak.
Rádi bychom v budoucnu rozšířili náš tým také o ortodontistu, který by se věnoval rovnátkům a lékaře specialistu v čelistní chirurgii.
Může být kvalitní stomatologické ošetření zadarmo?
Nízká nebo nulová cena za stomatologické ošetření je většinou na úkor kvality a dlouhodobé stability ošetření. Pacienti si občas myslí, že když mají zdravotní pojištění, týká se to i zubů. Ale zatímco v jiných oborech – hlavně kardiologie, ortopedie a onkologie platí pojišťovny opravdu moderní postupy, v oboru zubního lékařství platí pojišťovny stále pouze péči 30 let starými postupy.
Naše zubní centrum nabízí péči, která odráží moderní trendy stomatologie a to za použití kvalitních materiálů a dlouhodobě ověřených postupů. Tato péče, společně s moderním vybavením a dobou ošetření, udává cenovou hladinu našich zákroků.
Jak získáváte stomatology, když dnes je takový nedostatek lékařů, a to hlavně na venkově?
Je to vlastně jednoduché, nabízíme stomatologům podobné podmínky jako zubní kliniky ve velkých městech – velmi zajímavé mzdové podmínky, práci v moderním prostředí a s nejmodernějšími materiály a přístroji. Jsme také školícím zařízením pro studenty zubního lékařství a dentální hygienistky, máme i akreditaci Ministerstva zdravotnictví ČR pro praxi zahraničních lékařů před závěrečnou aprobační zkouškou. Příští rok by mohlo posílit náš tým několik nových lékařů.
I když se snažíme, abychom měli stabilní tým specialistů, lidé přichází a odchází. Naše vize jsou dlouhodobější, a to není bohužel pro každého – někteří upřednostní pouze svoje krátkodobé zájmy anebo chtějí jen získat praxi a poté odejít jinam. Snažíme se také o určitou kvalitu péče, a pokud toto některý lékař nesplňuje, musíme se s ním rozloučit. Všichni naši lékaři a sestry jsou plně kvalifikováni a dále se vzdělávají.
Bez týmové spolupráce se dnes moderní stomatologie neobejde. Je to obor velmi náročný na vybavení – jak přístrojové, nástrojové i materiálové. Proto si myslím, že systém jednotlivých zubařů rozesetých po kraji už brzy nebude možný. Jedinec prostě nebude schopen sám čelit těmto zvyšujícím se nákladům, složitější administrativě a legislativním požadavkům. Sdílení nákladů je i tady nutností.
Krásné Vánoce a v novém roce, ať se umíte dívat radostnýma očima
přeje za všechny z B smile MUDr. Eva Brázdilová.

-bs-

Smile2

Kontakty:
Centrum zubní péče B smile
Osová Bítýška 303
Tel. 566 536 712
GSM: 733 610 662
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.bsmile.cz

 

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru