Kraj Vysočina poskytne půl miliardy na sportovní infrastrukturu

bowlingNová in-line dráha, skatepark, pumptrack, hřiště na klasický i plážový volejbal, travnaté hřiště pro fotbalový dorost a menší víceúčelové hřiště.

Město Chotěboř připravuje rozsáhlý projekt modernizace a rozšíření letního sportovního areálu, spolufinancovat jej bude Kraj Vysočina v rámci programu Sportovní infrastruktura. „Krajská rada na svém úterním zasedání projednala pro Chotěboř dotaci ve výši 25 milionů korun, celková cena za sportoviště pro školy i veřejnost je 72 milionů korun," informoval hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

V mimořádném programu Sportovní infrastruktura kraj podpoří částkou půl miliardy korun celkem patnáct měst s rozšířenou působností, okresním městům nabízí po padesáti milionech, které mohou využít až na dva připravené záměry. Výše dotace pro ostatní města s rozšířenou působností činí 25 milionů korun. Podle hejtmana byla právě Chotěboř nejrychlejším městem, které připravený projekt předložilo. „Díky krajskému příspěvku si mohlo město dovolit celý záměr uspíšit," vyzdvihl. Práce na chotěbořském sportovišti budou trvat přibližně dva roky.
Dotaci Kraje Vysočina by chtěl využít například i Pelhřimov, a to na generální rekonstrukci zimního stadionu. „Vedení Moravských Budějovic s námi konzultuje rekonstrukci stadionu včetně výbavy fotbalových kabin, Bystřice nad Pernštejnem zvažuje modernizaci sokolovny, na radnici v Novém Městě na Moravě diskutují o výstavbě fotbalového hřiště s šatnami a v Telči se rozhodují o modernizaci tenisových kurtů na Batelovské ulici," vyjmenoval hejtman další plánované projekty po celé Vysočině.

Žádosti lze podávat až do konce října 2024

Města mohou podávat žádosti o dotaci v krajském programu Sportovní infrastruktura až do konce letošního října. Projekty pak musí zrealizovat do konce roku 2026. Kraj Vysočina podpoří především výstavbu, modernizaci nebo rekonstrukci větších sportovních areálů s organizovaným provozem. Může jít například o multifunkční hřiště, plochy pro fotbal, hokej, volejbal, atletiku a další sporty.

-red, zdroj: KrÚ Vysočina. Ilustrační foto.-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru