Projekt na bazén bude dražší, než se čekalo

vodaProjektová dokumentace pro územní řízení na bazén bude nakonec dražší, než se předpokládalo.

Z původních dvou milionů korun, které jsou vyhrazeny v rozpočtu, cena stoupla o 1,6 milionu korun po výběru zhotovitele dokumentace. Celkem by tak projekt pro územní řízení měl stát 3,6 mil korun.


„Vysoutěžili jsme to jako celek, ale ty dva miliony nestačí,“ řekla místostarostka Jurdová. Vzhledem k předpokládané sumě na stavbu bazénu, která bude od 120 do 150 milionů korun, je podle mínění vedení města částka za výše uvedený projekt adekvátní. Radní proto doporučují zastupitelům, aby sumu dofinancovali. Ti by o tom měli rozhodnout na zasedání 19. listopadu letošního roku.
V koalici by měla panovat shoda, neboť vybudování aquacentra je v koaličním programu a například Meziříčské fórum mělo tuto akci jako jednu z priorit v minulých komunálních volbách. Takže se očekává, že většinová část zastupitelstva pro dofinancování zvedne ruku, předpokládá Jiřina Jurdová (Meziříčské fórum). Další otázkou bude samotné financování výstavby aquacentra.
Nabízí se např. dotace a úvěr. V roce 2021 končí městu několikamilionový úvěr na akci Dyje II. a v roce 2024 stomilionový úvěr na rekonstrukci sálu v Jupiter clubu, zmínila J. Jurdová.
Pokud tedy zastupitelé dofinancování schválí, vedení města odhaduje, že vypracování dokumentace bude trvat asi půl až tři čtvrtě roku.

Iva Horká

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru