Zvolili nové vedení a radní města

NoveVedeniVelké Meziříčí má nového starostu, místostarostu a také radní. Rozhodla o tom nově vzniknuvší koalice složená ze Společně VM, To pravé Meziříčí, ANO 2011 a Tomáše Rapušáka.
Na úterním zasedání zastupitelstva se vyměnilo vedení města včetně radních.

Novým starostou města se stal Alexandros Kaminaras (Společně VM), místostarostou František Smažil (ANO 2011), radními Petr Velička, Ivo Šulc (oba To pravé Meziříčí/ODS), František Fňukal (ANO 2011), Josef Prokop (Společně VM) a Tomáš Rapušák (Meziříčské fórum).
Ve vedení a radě města, která byla zvolena po komunálních volbách v roce 2018, tak skončil starosta Josef Komínek (ČSSD) a místostarostka Jiřina Jurdová (Meziříčské fórum), radní Marie Ripperová, Stanislav Kratochvíl (oba KDU-ČSL a NK), František Komínek, Miroslav Jágrik (oba ČSSD), jenž v roce 2019 vystřídal stranického kolegu Petra Vránu. Pouze František Smažil zůstal z původní rady města a „povýšil“ na místostarostu. „Důvodem je ztráta důvěry v rozhodování dosavadní rady a vedení města,“ oznámil Tomáš Rapušák při předložení usnesení.
Po zmíněných volbách se ustanovila koalice složená z ČSSD (Josef Komínek, František Komínek, Miroslav Jágrik, Pavel Blažek a Petr Vrána), KDU-ČSL a NK (Marie Ripperová, Stanislav Kratochvíl a Pavla Kamanová), Meziříčské fórum (Jiřina Jurdová, Jiří Kaše a Tomáš Rapušák) a ANO 2011 (František Smažil, František Fňukal).
Nyní se tedy zástupci ANO 2011 a Tomáš Rapušák přidali k původní opozici a vytvořili tak novou koalici s To pravé Meziříčí/ODS (Petr Velička, Ivo Šulc, Radovan Necid, Petr Juda a Libor Beneš) a Společně VM, jenž je složené z uskupení Za Náměstí VM (Ivana Bíbrová, Tomáš Bílek a Alexandros Kaminaras) a Volba pro město (Josef Prokop, Vincenc Záviška).

StareVedeni

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru