V Meziříčí plánují postavit mezinárodní letiště!

GibraltarZ politického zákulisí unikly informace, co plánuje nová koalice. A je to skutečně megalomanský záměr. V Meziříčí hodlají postavit mezinárodní letiště!

Důvodem vybudování letiště má být především mohutný impuls pro místní cestovní ruch. Nová vládnoucí politická garnitura v čele s duem architektů chce z Meziříčí udělat středobod světového turismu.

Jeden z nich totiž na některém předchozím zasedání zastupitelstva města položil kardinální otázku, že se musí rozhodnout, zdali z Meziříčí bude průmyslové nebo historické město. „Tomu našemu zahradnímu architektovi, zrovna když si na chvíli zdřímnul ve svém domě v Oslavici, se zjevila tato vize,“ tajuplně popsal vznik nápadu jeden z členů koalice. Nedlouho předtím se prý zmíněný architekt zúčastnil seance místní odnože řecké pravoslavné starostylní církve, kterou pořádal jeho někdejší stranický soukmenovec.
Jako nejstrategičtější poloha k umístění letiště se prý podle úvah nové koalice jeví Svit a jeho okolí. Ranvej se má táhnout podél řeky právě od Svitu až po Penny Market. Půjde tak o unikátní přistávací plochu, jíž se přiblíží jenom ta na Gibraltaru. „Snad si nemyslíte, že nedávná šaráda s palácovým převratem na radnici byla kvůli tomu, aby se Svit využil na park, fontánu a podobné nesmysly?“ kroutí hlavou nad naivitou lidí člověk dobře obeznámený s děním v zákulisí. „To víte, pokládání optických kabelů po celém městě už je zmonopolizováno, takže hoši, kteří spolu mluví, vymysleli další lukrativní byznys, neboť jak říká nejslavnější lobbista v naší zemi Tonda Blaník, kde teče beton, tam tečou prachy,“ škodolibě se směje zdejší „kmotr“ v modrém triku s emblémem připomínající straku a halasně dodává, „čím větší koláč, tím větší drobky.“
Na vypracování návrhu o podobě letiště se prý vypíše architektonická soutěž, kterou má vést jeden z nových radních. Ten v minulosti již jednu takovou soutěž zpackal. Na radnici už proto raději chystají finanční rezervu. Finální podobu letiště má potvrdit facebooková anketa nebo referendum. „Historie se opakuje stále dokola i v našem maloměstě…“ zdvihá prst i obočí místní kronikářka.
Souběžně s budováním letiště se bude pracovat na posílení turistické nabídky. Prvním krokem má být koupě a rekonstrukce synagogy. Posléze je v plánu stavba mešity. A také chtějí přestavět kostel sv. Mikuláše na velkolepou baziliku ve stylu barcelonské Sagrada Família od Antonia Gaudího. Nezapomene se ale ani na „alternativní duchovní směr“ jako třeba právě zmíněné řecké pravoslavné. Těm má být místo objektu „v podzámčí“ vybudován nový honosný chrám.
Ve vizi současné místní „vlády“ se tak skloubí moderní architektura s historií a duchovnem. „Takový záměr není překvapivý, neboť v té nové koalici jsou samí osvícení lidé,“ uznale pokyvuje hlavou obyvatel města, jehož jméno je veřejně známo, ale na jeho žádost ho znalí budou sveřepě tajit. Velké Meziříčí se tak stane, jak onehdy napsal jeden zdejší mediální manipulátor, opravdu velkým, alespoň co se týče kulturního života. A má být srdcem Horácka, Vysočiny, Moravy, České republiky, Evropy a celé Země.

PS: Jde o aprílový článek. Pochopitelně. Nicméně na druhou stranu není zcela vyloučeno, že by se podobné úvahy mohly v hlavách daných aktérů skutečně odehrávat.

Hoch Štapler

 

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru