Po původní Třebíčské by se mohlo jezdit letos na podzim

esicko trebicska_silnice_pres_byvaleTSNově vybudovaná spojovací vozovka, která vede z Třebíčské ulice napříč bývalými technickými službami, vzbudila vlnu emocí již v době, kdy se po ní začalo provizorně jezdit. Řidiči nejenom z našeho města, ale také obyvatelé bydlící na ulici Družstevní, kroutili nad způsobem provedení hlavami a začali nesmyslnému propojení, které navrhlo vedení v čele s R. Necidem, přezdívat „esíčka“.
Po kritice posléze nové vedení města přistoupilo k tomu, že odsouhlasilo návrat původní trasy po Třebíčské. Na nevhodné řešení a následně i provedení a technický stav nové silnice upozorňovali někteří zastupitelé a občané města.


I přesto, že problematické úseky město reklamovalo a ze zpracovaného znaleckého posudku vyplynulo, že jde o vhodnější řešení, které nutí řidiče k pomalejší jízdě, vypadá to, že silnice za pár měsíců znovu povede původní trasou. Současný starosta města tím plní usnesení z loňského května, kdy většina zastupitelů veřejně vyjádřila nespokojenost se současnou podobou komunikace.
Na fakt, že nebyl stanoven konkrétní termín vrácení komunikace, opakovaně upozorňovala jedna ze zastupitelek na zasedání a z tohoto důvodu byl bod znovu otevřen. S předloženým datem vrácení do 31. října souhlasili všichni přítomní zastupitelé. „Myslím si, že k tomu dojde rychleji,“ okomentoval návrh starosta města. Dá se tak předpokládat, že na podzim už budou řidiči jezdit původní trasou a o zimní údržbu silnice se znovu postará Krajská správa a údržba silnic Vysočiny tak, jak tomu bylo v minulosti.

-red, měú-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru