Peníze z pokut úsekového měření na dálnici město použije i na opravy

ulice pod_strani_1Kamery se opět vrátily na zhruba šestikilometrový dálniční úsek u Velkého Meziříčí a hlídají neukázněné řidiče. Od pondělí 6. dubna už překročilo stanovenou osmdesátikilometrovou rychlost více než 2 600 řidičů.

„Z loňska jsme vše do konce ledna zpracovali a v tuto chvíli nám tam zůstává jen správní řízení u těch, kteří nezaplatili. Z podzimního měření to bylo jedenáct a půl tisíce případů a do správního řízení jde 1800 případů,“ upřesnil Jiří Pospíchal, vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství. Pod velkomeziříčský úřad spadá i úsekové měření Velký Beranov – Měřín, které započalo 29. dubna a má trvat do září letošního roku. „Od začátku měření jsme vybrali něco okolo 60 milionů korun, ale náklady na poštovní služby jsou vysoké,“ dodává Pospíchal. Radary sbírají data pro policii, která následně posílá spáchané přestupky příslušné obci s rozšířenou působností.
Výtěžek z úsekového měření město investuje do místní infrastruktury, doposud například do ulic Pod Strání, Záviškova nebo K Novému světu. Vybrané finanční prostředky také vynaložilo na vybudování nového osvětleného přechodu u křižovatky K Novému nádraží.
„Předpoklad je, že za 2 a půl měsíce se nám dostane 15 až 20 milionů korun, ale uvidíme podle nouzového stavu, kdy je provoz menší. Z hlediska příjmů do městského rozpočtu má tato akce pozitivní dopad,“ uvedl starosta města Alexandros Kaminaras.
Radary zvyšují plynulost dopravy, zklidňují dopravu a chrání i pracovníky na stavbách.
-zdroj: měúvm-

ulice pod_strani_2

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru