Podpořím naše podnikatele a živnostníky

Kampan2Podnikatelé tvoří páteř ekonomiky. Od státu potřebují co nejlepší podmínky a co nejméně komplikací a byrokracie. Současná vláda se bohužel na podnikatele dívá spíše jako na potenciální zločince.
U nás na Žďársku máme zhruba 22 000 OSVČ, aktivní je v současné době cca polovina z nich. Jedná se o významnou část naší společnosti, proto se k ní tak musíme chovat. Podnikatelé jsou pro dobrý stav naší ekonomiky nesmírně důležití. Významně napomáhají k plnění státní pokladny. Mělo by tedy být v zájmu všech, aby se podnikatelům a živnostníkům dařilo.


V České republice to tak bohužel není. Já sama několik let podnikám a vidím, jaké překážky hází stát podnikatelům pod nohy. Současní vládní představitelé se na podnikatele dívají s podezřením. Automaticky od nich očekávají krácení daní a obcházení zákonů. Tomu odpovídá i restriktivní přístup státních úřadů a institucí, které podnikatelům znepříjemňují život.
Administrativní zátěž podnikatelům roste každý rok. To je nepřijatelné. Stát má podnikatelům vytvářet co nejlepší servis, neměl by se je snažit utápět pod štosy papírů. Česká republika potřebuje elektronizaci a lepší provázanost jednotlivých úkonů spojených s podnikáním. Potřebujeme racionálnější a vstřícnější přístup kontrolních orgánů. Potřebujeme, aby se změnil přístup státu k podnikatelům. Vytvářejme jim příležitosti, ne překážky.
Do Senátu kandiduji s konkrétními návrhy, které podnikatelům zlepší život. Jsem pro zrušení EET a kontrolního hlášení. Jsem pro zvýšení limitu paušální daně na 2 000 000 Kč a zvýšení hranice odvodu DPH na 2 000 000 Kč. Jsem pro intenzivnější ekonomickou diplomacii.
Na podnikatele a OSVČ tvrdě dopadla koronavirová krize. Vzhledem k letošní extrémní situaci způsobené koronavirem proto navrhuji odpustit podnikatelům a živnostníkům některé platby do konce roku 2020. Jedná se například o minimální zálohy pro OSVČ či odpuštění zálohy sociálního pojištění pro firmy u zaměstnanců. Přistoupila bych také ke zrušení daně z příjmů za letošní rok. Snížila bych také odvody zaměstnavatelů za zaměstnance o několik procent, aby mohly firmy udržet pracovní místa.
Jako senátorka se budu zasazovat o větší propagaci regionálních živnostníků a podnikatelů. V regionu působí celá řada schopných lidí, kteří svými výrobky přispívají ke kvalitnější a pestřejší nabídce. Bohužel je ale mnohdy zastíní nadnárodní společnosti, které mají neomezené finanční možnosti ke své prezentaci. Proto podporuji větší propagaci regionálních živnostníků a podnikatelů a jejich skvostných produktů, aby se jim ještě lépe dařilo na lokálním trhu. Těžit z toho budou podnikatelé, stát i jeho občané.

Volte č. 5 – již tento pátek a sobotu!

(Zadavatel, zpracovatel: Nezávislá kandidátka.)

IH Letak

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru