Přijďte mě volit do Senátu, vyzývá nezávislá kandidátka Iva Horká

Horka I_cerna_text_copy_copyVážení spoluobčané Žďárska,
ráda bych vás tímto požádala o podporu v blížících se senátních volbách. Jmenuji se Iva Horká, je mi 57 let a více než 25 let se věnuji žurnalistice. Jsem hrdá velkomeziříčská rodačka, kde stále žiji a pracuji. Na Žďársku jsem se narodila, založila rodinu, vychovala zde svoje děti a vydávám na Velkomeziříčsku vlastní nezávislý týdeník.
Prakticky celou svou kariéru jsem se věnovala lokální žurnalistice. Poukazovala jsem na zdejší problémy, naslouchala místním občanům a dohlížela na politiky. Setkala jsem se s pozitivními i negativními reakcemi. Mnozí občané mi děkovali, že upozorňuji na problémy, které se nedostanou do celostátních médií. Politikům se ale moje činnost často nelíbila. Snažili se mě proto umlčet. Já jsem se ale odradit nenechala.


V roce 2015 jsem se rozhodla, že se svým starším synem založím vlastní nezávislý týdeník. Chtěla jsem mít absolutní nezávislost a volnost, abych mohla nadále sloužit občanům. Letos jsem si však uvědomila, že upozorňovat na problémy už nestačí.
Rozhodla jsem se proto kandidovat v letošních senátních volbách. Do kampaně jsem vstoupila s jasným a konkrétním programem. V Senátu se chci aktivně podílet na tvorbě kvalitních zákonů, které budou korespondovat s tím, co jsem slíbila svým voličům. Stále bude moje pozornost upřena také na boj s korupcí a netransparentností, které jsou v naší republice všudypřítomné.
Můj program je zaměřen na problémy všech generací. Chci lepší a dostupnější pobytovou a terénní péči pro naše seniory, ale také větší podporu mladých rodin, například prostřednictvím manželských půjček a větší slevy na dani na děti. Rovněž se zaměřím na podporu zaměstnanců, stejně jako živnostníků a podnikatelům. Těm chci nabídnout pomoc v rámci ekonomické diplomacie.
Za další hlavní programové priority považuji zastavení mizení venkovských prodejen a služeb, a lepší ochranu životního prostředí. Mizení venkovských prodejen je významný problém, který negativně ovlivňuje kvalitu života lidí na venkově. V Senátu vytvořím dialog mezi státem a provozovateli prodejen, aby došlo k co nejlepšímu výsledku pro naše občany.
Problematika životního prostředí se dotýká nás všech. Rekordní sucho a lesy napadené kůrovcem pro nás znamenají obrovský problém, stejně jako nehospodárné nakládání s ornou půdou, která nám rovněž mizí pod zástavbou velkoskladů a dalších staveb. Životní prostředí ale ničíme i my sami. Například plánovanou výstavbou jaderného úložiště v oblasti Horka, proti které budu bojovat. Jaderná energetika je důležitá, ale musíme v případě úložiště hledět na nové trendy ukládání odpadů a ne se držet těch zastaralých. Jistě, úložiště někde zřejmě být musí, ale nemůže zasahovat do bezprostřední blízkosti našich obydlí, jako je tomu v případě Horky.
Výčet toho, co chci prosadit na lokální a celorepublikové úrovni je větší a najdete ho na mém webu www.horkadosenatu.cz. a Facebooku, kde můžete také zhlédnout moje videa či fotky a další postřehy z kampaně.
První kolo do Senátu se uskuteční 2. a 3. října. Druhé kolo o týden později, tedy 9. a 10. října.
Volební účast je u senátních voleb bohužel pravidelně velice nízká. Pojďme to společně změnit. Prosím, dorazte k volbám a dejte mi svůj hlas.
Předem vám všem děkuji za podporu.
S úctou Iva Horká, vaše nezávislá kandidátka do Senátu
(Zadavatel: Nezávislá kandidátka, zpracovatel: Kamil Fišer.)

IH Letak2

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru