• Medřičské listy
  • Zprávy
  • Stavební sezona na krajských silnicích se blíží ke konci. Před zimou většinu staveb dokončí

Stavební sezona na krajských silnicích se blíží ke konci. Před zimou většinu staveb dokončí

stavba silnDo konce října budou ukončeny práce na většině krajských silničních staveb. Pro letošní rok připravil Kraj Vysočina a Krajská správa a údržba silnic Vysočiny k realizaci přibližně 160 stavebních akcí za 1,6 miliardy korun.

„Díky vyššímu příspěvku ze SFDI jsme mohli zahájit i stavby, které byly připravené, ale u nichž jsme čekali na financování. Podpis smlouvy až v září nám trochu zkomplikoval situaci, ale i tak se většinu staveb podaří zvládnout do konce stavební sezony,“ říká ředitel KSÚS Vysočiny. Do zimního období se protáhne termín dokončení u 11 silničních úseků a třech mostů. Ve správě Kraje Vysočina je přibližně 4 500 km silnic II a II. třídy a více než 870 mostních objektů.

Stavby realizované Krajskou správou a údržbou silnic Vysočiny

Devět staveb, z nichž 8 staveb je financováno z příspěvku SFDI, bude pokračovat po 1. listopadu – u šesti z nich se plánuje zprovoznění do poloviny listopadu a pouze tři stavby zasáhnou dále do zimního období. Konkrétně se jedná o stavby:
■ III/3469 Chotěboř – Nejepín – Vepříkov v okrese Havl. Brod
■ III/1325 hr. kraje – Štítné (2. úsek) v okrese Pelhřimov
■ III/38710 Hranice kraje JMK – Rožná na Bystřicku v okrese Žďár nad Sázavou.
Z letošních 15 rekonstruovaných mostů je už osm zprovozněno a další čtyři budou zprovozněny do konce října 2020. Tři mosty zasáhnou svým uzavřením do zimního období.
■ III/3853 Dolní Rožínka – most ev. č. 3853-5 – most bude zprovozněn do 5. 11. 2020
■ III/40621 Mysletice – most ev.  č. 40621-3 – most bude zprovozněn do 15. 11. 2020
■ III/41017 Radotice – most ev. č. 41017-3 – smluvní termín zprovoznění mostu je 9. 12. 2020
Další stavbou, která zasáhne do zimní sezony je havárie svahu na silnici II/357 mezi Strachujovem a Jimramovem. „Došlo zde k sesuvu svahu po silných deštích. Aby bylo možné na této významné silnici přes zimu obnovit silniční provoz, zajistili jsme dokumentaci, povolení stavby i zhotovitele ve velmi krátkém čase a v minulém týdnu ve čtvrtek bylo předáno staveniště zhotoviteli. Termín dokončení je 20. prosince. Děláme maximum pro zdárnou realizaci, vše je nyní závislé zejména na klimatických podmínkách,“ doplnil ředitele Necida náměstek KSÚSV Tomáš Mátl.

Stavby, jejichž investorem je přímo Kraj Vysočina:

■ Třešť ul. Revoluční (průtah)
– úsek od křižovatky za městským úřadem až po koleje na Telč bude zprůjezdněn v režimu předčasného užívání od soboty 31. 10. 2020
– v průběhu listopadu bude ještě neprůjezdný úsek od této křižovatky směrem na Jihlavu po školu (cca 200 m přes náměstí),
– v termínu 1. 4. – 30. 6. 2021 rekonstrukce úseku od křižovatky na Stonařov po náměstí za úplné uzavírky.
Dvě velké dopravní stavby, které kraj zahájil už na jaře loňského roku – obchvat Velkého Beranova a obchvat Nového Veselí – budou zprovozněny v režimu předčasného užívání v pátek 30. října.
■ Velký Beranov (obchvat)
– zprovoznění trasy (předčasné užívání) obchvatu v pátek 30. 10. 2020 v cca 13 hod
– pouze pro linkové autobusy i MHD a dopravní obsluhu vč. části obyvatel Nových Domků bude umožněno dále použít už novou odbočku na Nové Domky a přes hráz rybníka na stávající II/602 v Nových Domcích a to obousměrně. Kompletně bude tato komunikace po hrázi rybníka dokončena a pro veřejnost v plném rozsahu otevřena přibližně na Mikuláše
– místní komunikace do Henčova včetně mostu Hůlová by měla být pro veškerý provoz zprovozněna až na konci května příštího roku
Krajská správa a údržba silnic

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru