Proč jsme nepodpořili rozpočet města na rok 2021

RathausVážení spoluobčané,
na dnešním zastupitelstvu jsme nepodpořili rozpočet města na rok 2021. Hlavní důvody, které nás k tomu vedly jsou:

Náměstí a střed města:

Zavedení parkovacích automatů na Náměstí nebylo projednáno s podnikateli, kteří mají provozovnu na Náměstí.
Nová podoba Náměstí není známá. Nástroj, jak regulovat množství aut na Náměstí, má současné vedení k dispozici již nyní, ale mlčí o něm a nevyužívá ho.
Centrum města je nutné řešit společně s areálem bývalého Svitu, jedná se o spojené nádoby.
V rozpočtu nejsou vyčleněny prostředky na zlepšení parkování v bývalém areálu Svitu. Nám občanům je třeba nabídnout komfortní zázemí na parkování, nikoliv nezpevněnou blátěnou plochu.
Vyčleněná částka 1,0 mil na projekt Náměstí je určena pouze na odkup autorských práv toho „vybraného“ návrhu. Neuvažuje se s dalšími stupni projektové dokumentace.

Doprava a komunikace:

Město v rozpočtu nepočítá s propojením cyklostezky Balinské údolí-Nesměř. Naopak vyčleňuje 1 mil. na naučné stezky, které leží mimo katastr Velkého Meziříčí.
Není uvažováno se zahájením majetkové přípravy a projektu na přestavbou problematických křižovatek na kruhové objezdy.

Zdravotnictví a sociální služby:

V rozpočtu nejsou vyčleněny žádné prostředky na podporu zdravotnictví a chybějících doktorů v našem městě. Zatímco jiným městům v našem kraji se daří tento problém úspěšně řešit, naše město pod vedením pánů Kaminarase a Smažila na tento problém rezignovalo.
Navržený rozpočet nevyčlenil finanční rezervu na strategické investice, na které lze čerpat dotace ze státního rozpočtu a z operačních programů. Jedná se např. o přestavbu internátu na ulici Hornoměstská na bytový dům s pečovatelskou službou.

Ostatní:

Změna územního plánu za 250 tis. V letošním roce byl schválen nový územní plán města. Není tedy důvod ani ne po jednom roce tento dokument měnit. Územní plán schválilo celé zastupitelstvo jednohlasně, včetně stávajícího vedení. Jedná se tedy o účelovou a tendenční věc, jak „nepohodlným“ podnikatelským subjektům znepříjemnit a znemožnit jejich podnikání. To je pro nás po 31 letech od sametové revoluce nepřijatelné.
V rozpočtu města nejsou vyčleněny prostředky na vybudování překladiště TKO.

Zastupitelské kluby ČSSD, KDU­‑ČSL a nezávislí, Meziříčské fórum

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru