Jak se osvědčil nový parkovací systém v centru města?

Parkovani2Nový parkovací systém byl v centru Velkého Meziříčí spuštěn krátce před velikonočními svátky, tedy ve čtvrtek 1. dubna. „V souvislosti s jeho provozem nedošlo k žádným významnějším komplikacím. Občané na změnu pružně zareagovali a za asistence terénních pracovníků z odboru dopravy a strážníků městské policie začali tento systém plně užívat. Pracovníci městského úřadu včetně policejních příslušníků jsou pro vás na náměstí stále k dispozici, a to do příštího pátku 16. dubna,“ říká vedení města.


Podle jeho sdělení zamýšleným záměrem nového parkovacího systému bylo snížení počtu parkujících vozidel na náměstí a v přilehlých ulicích, v neposlední řadě také zatraktivnění centra města pro pěší. V současné chvíli lze parkovat pouze na vyhrazených parkovacích místech při středu náměstí a ve vymezených lokalitách. Nelze již parkovat po obvodu náměstí. Obvod náměstí lze využít pouze pro krátkodobé zastavení za účelem zásobování.
Počet vozidel se v centru Velkého Meziříčí viditelně zredukoval. Oproti tomu se zvýšil počet parkujících vozidel v areálu bývalého Svitu, kde byla v uplynulých týdnech upravena volná odstavná plocha. Občané, kteří nechtějí platit za parkování ve vymezené oblasti, mají možnost odstavit své vozidlo zdarma v blízkosti centra. V rámci této plochy vznikla také stezka pro pěší. Stezka má za úkol nejenom zabezpečit pohyb chodců v dané oblasti, ale pomůže nám také lépe si představit, jak by v budoucnosti v této oblasti mohla vypadat městská promenáda s odpočinkovými plochami. „Sice to má ke kultivované promenádě hodně daleko, ale pořád lepší než předtím,“ zhodnotil situaci jeden z řidičů, který v místě parkuje téměř denně. Ten se také domnívá, že centru se ulevilo zejména proto, že se do Svitu přestěhovala valná část úředníků radnice, bank a dalších institucí, které mají sídlo na náměstí a jejich zaměstnanci vesměs parkovali na náměstí celý den.

Připr.: Iva Horká, zdroj: měúvm

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru