• Medřičské listy
  • Zprávy
  • Další očkování v nově otevřeném očkovacím místě v Jupiter clubu je ve čtvrtek 13. 5.

Další očkování v nově otevřeném očkovacím místě v Jupiter clubu je ve čtvrtek 13. 5.

Ockovani3Během prvního očkovacího dne 6. května bylo v nově otevřeném očkovacím místě v Jupiter clubu ve Velké Meziříčí naočkováno vakcínou Pfizer více než 400 klientů. O ně se postaralo celkem 20 osob, z toho 5 zdravotníků a 15 dobrovolníků. S organizací pomáhali příslušníci státní i městské policie. Provozovatelem očkovacího místa v Jupiter clubu je Fakultní nemocnice Brno.
Dalším očkovacím dnem je čtvrtek 13. května.

Lidé ve věkové kategorii nad 45 let se mohou hlásit k vakcinaci od pondělní půlnoci 10. 5. Více informací o očkování ve městě naleznete na webu města. Centrální registrační systém je přístupný na webové adrese https://registrace.mzcr.cz/.
U příležitosti spuštění provozu uspořádala Fakultní nemocnice Brno ve spolupráci s Městem Velké Meziříčí tiskovou konferenci. Zúčastnili se jí ředitel FN Brno prof. MUDr. Jaroslav Štěrba, Ph.D., zdravotnický náměstek FN Brno prof. MUDr. Ondřej Ludka, Ph.D. a další členové realizačního týmu.
„Za fakultní nemocnici bych chtěl zdůraznit, že není primárním úkolem fakultních nemocnic, aby očkovaly. To není jejich hlavní náplň práce, tou je specializovaná a superspecializovaná péče. Na druhou stranu, jestliže naše nemocnice byla přehlcená v minulých měsících péčí o covidové pacienty a nemohli jsme tu specializovanou péči poskytovat, je logické, že jsme se zapojili do jediného, co může pomoci v současné době odbřemenit společnost od covidu, a to je očkování,“ sdělil ředitel Štěrba. Jemu i FN poděkovali zástupci našeho města za to, že tým FN zajistil službu pro občany nejen města, ale celého ORP.
Registrace do očkovacího centra ve velkomeziříčském Jupiter clubu je tedy stále otevřená. Termín dalšího očkování ve městě vždy závisí na dodávce vakcín z Kraje a počtu zaregistrovaných osob. To znamená, že se neočkuje v tomto centru každý den.
Připr.: Iva Horká

Užitečné informace

Kde se přihlásit k očkování?
Na webu Ministerstva zdravotnictví: https://registrace.mzcr.cz/
Kam dorazit ve stanovený termín?
Jupiter club, Náměstí 17, Velké Meziříčí, 594 01
Termíny očkování
První očkovací den v Jupiter clubu proběhl ve čtvrtek 6. května.
Druhý očkovací den je ve čtvrtek 13. května.
Kontakt:
E­‑mail: FNBrno­‑ Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Telefonní číslo: 532 231 448
Co potřebujete s sebou na očkování?
Platný občanský průkaz
Platný průkaz zdravotní pojišťovny
S sebou si můžete přinést vyplněný dotazník, který si stáhnete na webu města: https://www.velkemezirici.cz/images/stories/2021/4/Dotazn%C3%ADk_a_informace_p%C5%99ed_o%C4%8Dkov%C3%A1n%C3%ADm.pdf, vyplníte a vytisknete.
Na očkování v Jupiter clubu se mohou hlásit i zájemci starší 45 let
Od pondělní půlnoci (10. 5. 2021) se můžou na očkování proti onemocnění covid-19 registrovat lidé starší 45 let. A to i do nedávno zprovozněného centra pro vakcinaci ve velkomeziříčském Jupiter clubu. Na Vysočině je aktuálně podle informací Kraje Vysočina dohromady dvanáct očkovacích center.
Orientace v očkovacím centru
V celém prostoru bude dostatečný počet pracovníků a dobrovolníků, kteří registrovaným zájemcům o očkování rádi a ochotně poradí. V úvodní administrativní části si každý připraví občanský průkaz, průkaz zdravotní pojišťovny a vyplní dotazník na místě. Následuje registrace a pohovor s lékařem a poté už samotné očkování.
Jak se chovat po očkování?
Hned po aplikaci vakcíny posečkat zhruba patnáct minut na místě (alergici cca půl hodiny). V den, kdy se necháte očkovat i den následující je vhodné naordinovat si klidový režim bez větší zátěže, nenamáhat se.
Foto: Iva Horká

Ockovani1ockovanibOckovanía

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru