Charita pořádá sbírku školního vybavení a potřeb pro volný čas

SbírkaTo, co pro mnohé z nás je samozřejmostí, může být pro některé rodiny s dětmi často problematické a nedostupné. Zajištění pomůcek do školy nebo vybavení pro volný čas je důležitou součástí pomoci uživatelům našich služeb, kterou Charita realizuje především díky spolupráci s veřejností.
„Často se nás lidé ptají, jakými konkrétními věcnými dary mohou pomoci. Proto jsme oslovili pracovníky služeb, jejichž pomoc směřuje k dětem, mládeži a rodinám na území celého okresu Žďár nad Sázavou. Společně jsme vytvořili seznam věcí, které pomohou přímo v domácnostech rodin, se kterými pracujeme, nebo budou rozvíjet dovednosti a schopnosti dětí v našich centrech pro rodiny s dětmi nebo ve třech nízkoprahových zařízeních pro děti a mládež. Právě tato centra poskytují velmi důležité zázemí pro školní přípravu, smysluplné trávení volného času a pozitivní motivaci ve směřování života mladých uživatelů,“ vysvětluje Mgr. Radka Čaníková, koordinátorka letošní Sbírky školních pomůcek a drobných sportovních potřeb.


JAK NA TO?
Seznam potřebného materiálu je od 20. srpna do 3. září 2021 umístěn na webových stránkách www.zdar.charita.cz
„Seznam jsme se snažili tvořit interaktivní formou. Obsahuje nejen školní pomůcky, drobné sportovní vybavení, ale i materiál, se kterým pracují klienti v našich zařízeních, nebo je důležitý pro provoz a programy našich služeb,“ doplňuje Radka Čaníková.
Dárce, který se rozhodne do naší sbírky zapojit, si danou věc zarezervuje na webu v registračním formuláři a zanese na jedno z osmi sběrných míst, které jsou v Bystřici and Pernštejnem, Radostíně nad Oslavou, Radešínské Svratce, Velkém Meziříčí a Žďáře nad Sázavou.
Více informací na: https://zdar.charita.cz/sbirka­‑skolnich­‑pomucek­‑a-sportovnich­‑potreb/
TI, kteří se do sbírky nemohou z jakýchkoliv důvodů zapojit, mohou využít darovacího portálu https://www.darujme.cz/projekt/1205036 nebo zaslat finanční dar na číslo účtu Oblastní charity Žďár nad Sázavou 110889787/0300, VS 8062021.
Kontakt: Mgr. Radka Čaníková, tel. 730 163 135, e­‑mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru