Chci řešit celostátní i regionální problémy, říká kandidátka do Sněmovny Iva Horká

Horka IVe sněmovních volbách kandiduje také zkušená novinářka Iva Horká z Velkého Meziříčí, která se dlouhodobě věnuje problémům na Vysočině. Jako žurnalistka toho ale už více nezmůže, a proto se rozhodla kandidovat do Sněmovny za koalici SPOLU.

Jak byste se představila voličům?
Více než 25 let se věnuji žurnalistice na Vysočině, v roce 2015 jsem založila vlastní nezávislý týdeník. Takže jsem také podnikatelka.
Jaký máte vztah ke kraji Vysočina?
Velice pozitivní, Vysočinu mám velmi ráda. Narodila jsem se zde, vychovala jsem tady svoje syny a založila vlastní týdeník. Zamilovala jsem se do zdejší nádherné přírody a kultury.
Dlouhodobě se věnujete zdejším problémům. Upozorňujete na ně vaše čtenáře. Co podle vás trápí Vysočinu?
Stejně jako celou republiku nás trápí sucho. Bohužel stále nepracujeme s přírodou tak, jak bychom měli. Venkov trápí mizení prodejen a služeb. Není to mediálně vděčné téma, má to ale prokazatelně negativní vliv na kvalitu života lidí. Dlouhodobě se také potýkáme s odlivem mladých lidí z regionu a nedostatečnou péčí o seniory. Nejenom koronavirová krize přitížila živnostníkům a podnikatelům, proto chci, aby se i jim zlepšily podmínky.
Proč se angažujete v politice?
Zájmy občanů chráním jako novinářka více jak 25 let. Už jsem se ale dostala do bodu, kdy poukazování na problémy nestačí. Proto jsem se rozhodla vstoupit přímo do politiky.
Loni jste ve volbách do Senátu získala téměř 7 tisíc hlasů a 20 %. Jak to zpětně hodnotíte?
Je to úžasný výsledek, za který svým voličům znovu srdečně děkuji. Věřím, že mě podpoří také letos.
Co Vás přimělo kandidovat Sněmovny?
Hned po senátních volbách mi lidé říkali, že mám ve svém snažení pokračovat a kandidovat do Sněmovny. Pak jsem tedy přijala nabídku od KDU-ČSL, protože chci dále hájit konzervativní a křesťanské hodnoty. Zároveň bych jako poslankyně mohla v Praze řešit jak celorepublikové problémy, tak i naše regionální.
Jakým tématům se tedy chcete konkrétně věnovat?
Mými prioritami jsou péče o přírodu, především vodu a půdu, rozvoj venkova, přičemž chci hlavně zachovat prodejny a dopravní obslužnost v obcích a také chci podporovat živnostníky a podniky. Usiluji též o dostupné bydlení nejenom pro mladé rodiny a důstojnou péči o seniory. Myslím i na nezávislost veřejnoprávních médií a podporu kultury.
Povězte nám ještě, co ráda děláte ve volném čase? Když se zrovna nemusíte věnovat práci nebo kampani.
Miluji přírodu, ráda chodím na procházky, jezdím na kolečkových bruslích nebo na kole, v zimě lyžuji jak na běžkách, tak na sjezdovkách. Mám ráda kulturu, umění a regionální folklor. Také zpívám a hraji na kytaru, zajímá mne móda a mojí vášní je i pěstování balkonových květin. No a chystám se na psaní druhé knihy. Ta první o místních médiích vyšla na konci roku 2019.

-red-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru