Bude se konat již 14. ročník týdne Rané péče

Raná péčeNarození dítěte je nejkrásnějším okamžikem pro každého rodiče, okamžik, na který se nezapomíná. Někdy jsou však tyto začátky trošku složitější, protože všechno neprobíhá tak, jak by mělo. Také později se může stát, že se všechno úplně nedaří. Právě v těchto okamžicích vám Raná péče Třebíč podává pomocnou ruku, aby vás jako partner touto situací provedla, ukázala vám, co dělat a na koho se obrátit. Prostě vrátit vše do těch správných kolejí vedoucích ke klidnějšímu rodičovství i radostnějšímu dětství.

Co je to raná péče

Raná péče je odborná, terénní sociální služba, která nabízí pomoc a podporu rodinám, ve kterých se narodí a vyrůstá dítě s postižením nebo omezením ve vývoji. Ze zákona je poskytována od narození do 7 let věku, a to bezplatně. Raná péče Třebíč pak poskytuje tuto službu na území Kraje Vysočina.
A proč právě raná péče? Jak už název napovídá – naší cílem je rozvíjet znalosti, schopnosti a dovednosti dětí s ohrožením vývoje právě v počátcích, kdy jsou kompenzační schopnosti mozku nejvyšší – tedy kdy může dítě dosahovat největších pokroků.

Jak vypadá spolupráce s ranou péčí

Výhodu služby je její poskytování v přirozeném prostředí rodiny – tedy místě, kde se dítě i rodiče cítí v bezpečí. Rodinám tak odpadá dlouhé dojíždění s dítětem, které býva často unavené a ve stresu.
Protože hovoříme o spolupráci, rodiny si s poradcem vždy domluví cíle, na kterých společně budou pracovat. Poradce pak zpravidla 1× za 4 týdny do rodiny přijede, doveze pomůcky, které pomáhají dítě rozvíjet a plnit tak dohodnutý cíl. Společně s dětmi, rodiči (případně i sourozenci) si pak pomůcky ukazují, vysvětlují jejich přínos pro dítě, a hlavně si společně hrají. Rodina si je pak také může zapůjčit. A protože raná péče pracuje s celou rodinou – mají všichni členové možnost vyjádřit své přání a cíle.
I z těchto důvodů často Raná péče Třebíč pořádá různé přednášky a setkávání rodin. Právě tam mají možnost rodiče sdílet svoje radosti a starosti a program mají i děti a jejich sourozenci. Alespoň jednou ročně pak nabízíme našim rodinám možnost víkendového kurzu – kde je připravena spousta soutěží, vyrábění a hraček pro děti, trocha volného času pro rodiče, doplněného i něčím zajímavým a poučným.

Týden rané péče

V termínu od 1. do 7. listopadu 2021 proběhne již 14. ročník osvětové kampaně Týden rané péče, jejímž sloganem pro letošní rok je Slovo „NEJDE“ neexistuje. I Raná péče Třebíč se do kampaně pravidelně zapojuje – letos může nabídnout PŘEDNÁŠKU na téma Jak může video podpořit rozvoj dítěte i vzájemnou komunikaci mezi dítětem a rodičem? – Videotrénink interakcí Mgr. Petry Antonů, kterou pořádáme 1. listopadu 2021 v 15.30 hodin a DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ s prohlídkou prostorů naší služby, ukázkami terapií a kompenzačních a rehabilitačních pomůcek. Den otevřených dveří se uskuteční 2. listopadu 2021 od 9 do 16 hodin na naší adrese.
Pokud vás náš článek zaujal a chtěli byste se dozvědět víc, nebojte se nás kontaktovat.

RANÁ PÉČE TŘEBÍČ Vltavínská 1402, 674 01 Třebíč, mob. 606 860 551 e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Raná péče_1

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru