Pachatel poškodil kola vozidla

Policie copy_copyPachatele, který poškodil pneumatiky zaparkovaného vozidla, hledají velkomeziříčští policisté. K činu došlo v době od půl sedmé večer soboty 2. října do páté hodiny ráno následujícího dne ve Velké Bíteši.

Na ulici Jihlavská pachatel propíchl obě přední kola na vozidle Volkswagen Passat, čímž majiteli způsobil škodu kolem tří tisíc korun. Policisté provedli ohledání, šetření a zadokumentování. Případ prošetřují pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku a po pachateli pátrají.
Alkohol za volantem
Velkomeziříčští policisté zastavili ve středu 6. října krátce po desáté hodině dopoledne na ulici Brněnská v Měříně osobní automobil Renault. Jeho šestašedesátiletý řidič se v rámci kontroly podrobil dechové zkoušce. Výsledek byl pozitivní a naměřená hodnota činila 0,47 promile alkoholu. Také opakované měření bylo pozitivní. Policisté muži na místě zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Muž se bude před příslušným správním orgánem zodpovídat z přestupku na úseku dopravy.
Pachatel si odnesl pilu
Velkomeziříčští policisté prověřují případ vloupání do objektu v obci Jabloňov, ke kterému došlo v době od třetí hodiny odpoledne středy 6. října do sedmé hodiny ráno následujícího dne. Pachatel násilím vnikl do areálu firmy a následně do budovy, kde odcizil mimo jiné motorovou pilu. Svým jednáním majiteli způsobil škodu přes sedm tisíc korun. Policisté místo činu ohledali, provedli šetření a vše zadokumentovali. Případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.
Pachatel se vloupal do vozidla
Případ vloupání do vozidla prověřují velkomeziříčští policisté. K činu došlo v neděli 3. října mezi půl desátou a půl jedenáctou dopoledne na ulici Karlov ve Velkém Meziříčí. Pachatel rozbil okno u vozidla a odcizil dámskou kabelku včetně peněženky s finanční hotovostí a platebními kartami, brýlí a dokladů. Svým jednáním tak majiteli způsobil škodu kolem jedenácti tisíc korun. Policisté na místě provedli ohledání a šetření. Vše zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Řidič nadýchal přes čtyři promile
V pondělí 4. října krátce před šestou hodinou večer jel osmadvacetiletý řidič s vozidlem Škoda ve Velkém Meziříčí ve směru od ulice Františkov směrem na Petráveč, přičemž vyjel mimo komunikaci na travnatou plochu. Ke zranění osob nedošlo. Policisté u muže provedli dechovou zkoušku, která vykázala pozitivní výsledek. Naměřená hodnota činila 4,25 promile alkoholu. Také opakované měření vykázalo hodnotu přes čtyři promile. Opilého řidiče policisté zajistili a eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Muž svým jednáním naplnil znaky skutkové podstaty trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

-pol-

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru