Zprávy od hasičů a policie

policie zatah_vysilackaV katastru obce Březské, Krevlický Dvůr, byl 1. 11. ve 23.38 ohlášen požár rodinného domu. Uvnitř byla nalezena mrtvá osoba. Hasiči ze stanice Velká Bíteš, z Osová Bítýšky, Velké Bíteše, Nových Sadů a Svatoslavi provedli lokalizaci a likvidaci. Škoda 300 000 Kč, uchráněno 2 mil. Kč. Příčina je v šetření.

-has-

Žena je podezřelá ze spáchání trestných činů

Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání tří trestných činů ženě, která ve Velkém Meziříčí vnikla do nezajištěných objektů a snažila se zde odcizit věci. Při činu ji přistihli obyvatelé domů a žena skončila v policejní cele.
V sobotu 30. října vnikla po sedmé hodině večer na pozemek rodinného domu a neuzamčenými dveřmi se dostala dovnitř. V domě ji nalezl obyvatel a vyvedl ji ven. Poté žena odešla na jinou ulici a neuzamčenou brankou se dostala na pozemek rodinného domu. Vnikla nezajištěným vchodem do domu, kde odcizila věci z odložené kabelky. Po přistižení obyvateli domu vyskočila žena oknem na zahradu, ze které se dostala na další oplocené pozemky. Vstoupila do neuzamčeného zastřešeného objektu a po přistižení majitelem při pokusu o další útěk upadla. Přivolaní policisté ženu zadrželi a po vyšetření lékařem byla umístěna do policejní cely. Provedený test na zjištění ovlivnění návykovou látkou u ní ukázal pozitivní hodnoty. Jedná se o ženu, která byla již v minulosti soudně trestána za majetkovou trestnou činnost a do druhé poloviny příštího roku je ve zkušební době podmíněného trestu odnětí svobody. Ženě sdělili policisté podezření ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po provedení nezbytných úkonů byla žena ze zadržení propuštěna. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Opilý muž vylezl na balkon bytu

V úterý 2. listopadu přijali policisté po jedné hodině ráno oznámení, že se ve Velkém Meziříčí nachází na balkoně bytového domu neznámý muž a zůstává zde i přes nesouhlas obyvatele bytu. Na místě setrval až do příjezdu hlídky. Policisté provedli u čtyřiatřicetiletého muže dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,89 promile alkoholu. Pozitivní byl u něho i test na zjištění ovlivnění návykovou látkou, a to na amfetamin. Provedeným šetřením policisté dále zjistili, že opilý muž předtím než vylezl na balkon v prvním patře, ještě vnikl na oplocenou zahradu domu, odkud po přistižení utekl, nic neodcizil ani nepoškodil. Opilého muže policisté odvezli na protialkoholní záchytnou stanici. Po vystřízlivění mu sdělil policejní inspektor podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody, případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Napadal svého příbuzného

Policisté integrovaného operačního střediska přijali na linku tísňového volání v neděli 7. listopadu kolem sedmé hodiny ráno oznámení o opilém muži, který se nacházel v jednom z domů v obci nedaleko Velkého Meziříčí a napadal svého příbuzného. Operační důstojník na místo ihned vyslal policejní hlídku. Policisté na místě nalezli třicetiletého muže, který se choval agresivně. Že je pod vlivem alkoholu potvrdila dechová zkouška, jejíž naměřená hodnota činila 2,90 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že vznikla důvodná obava, že muž bude ve svém jednání nadále pokračovat, policisté ho zajistili a eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

-pol-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru