Plány nového vedení ODS T. Hrabálka a Z. Peterkové

ods-logo-plna-barvaV řádných vnitrostranických volbách na sněmu místního sdružení ODS Velké Meziříčí, který se konal v září letošního roku, stal novým předsedou podnikatel Tomáš Hrabálek z Velkého Meziříčí. Místopředsedkyní byla zvolena Zdeňka Peterková z Velkého Meziříčí, která zastává funkci vedoucí živnostenského odboru na Městském úřadě ve Velkém Meziříčí.

Členy rady místního sdružení byli zvoleni Jiří Michlíček, Libor Beneš a Blanka Přibylová.
Hrabálek tak nahradil ve funkci předsedy Petra Veličku, který byl zvolen předsedou v roce 2019, kdy vystřídal Radovana Necida. Letos se Velička snažil svůj post obhájit, avšak straničtí kolegové byli jiného názoru, a to poměrně jednoznačně. T. Hrabálek je členem Občanské demokratické strany ve Velkém Meziříčí od roku 2005 a z minulosti již má zkušenosti se stranickými funkcemi. Místopředsedkyně Z. Peterková je členkou ODS od roku 2009. Vnitrostranické volby se v ODS konají každé dva roky. Sněmy volí vedení místních, oblastních i regionálních organizací. Volba vždy probíhá tajně, s nejvyšším důrazem na demokratičnost procedury, jak uvedla strana.
Níže si můžete přečíst jednotlivá vyjádření vedení MS ODS v našem městě.

-red-


ODS Velké Meziříčí – jak dál…


Hrabálek Tomáš_20x30cmV půlce září mě místní sdružení ODS ve Velkém Meziříčí zvolilo předsedou organizace. Protože jsem kandidoval vědomě, měl jsem samozřejmě proto i své důvody. Jedním z nejvýznamnějších byl fakt, že ODS ve Velkém Meziříčí jaksi přestala mluvit nejen sama mezi sebou, ale hlavně s lidmi, svými spoluobčany, přáteli, voliči, podporovateli a sousedy. A mým cílem bylo a je to změnit.
Co se to vlastně v ODS ve Velkém Meziříčí stalo? Odpověď zní: Nic dramatického, pouze jsme zvolili nového předsedu, jako to děláme každé dva roky už třicet let.
Nejdřív trochu osvěty: Občanští demokraté jsou, jak z názvu tušíte, demokraté. To znamená, že mají místní organizace, okresní organizace, krajské organizace a celostátní vedení. Do vedení všech stupňů se můžete dostat tak, že tam kandidujete a ti ostatní vás tam v tajné volbě zvolí. Jinak to nejde. A ty volby jsou každé dva roky. U nás v Meziříčí teď přišel čas vnitrostranických voleb, byli dva kandidáti na předsedu, já jsem dostal víc hlasů. Takhle je to jednoduché. Už jste si mohli leckde přečíst, že ódéesáci odvolali předsedu Veličku a už jsem slyšel docela dost konspiračních teorií o tom, co to znamená pro vývoj politiky v našem městě. Pojďme to vrátit zpátky na zem a na nohy. Předseda ODS svolává schůze, je hlavním představitelem strany v místě a odpovídá za její činnost v místě. Jedním z důvodů, proč minulý předseda funkci neobhájil, byl fakt, že schůze se nekonaly, členská základna nevěděla o činnosti svých zastupitelů. No, a to jsem slíbil změnit a opět nás sjednotit. To, že je někdo předseda místní ODS ve Velkém Meziříčí ještě neznamená, že je automaticky kandidátem na starostu. To fakt ne – o kandidátce rozhodují opět vnitrostranické tajné volby a ty teprve budou. Někdy na jaře. A o složení kandidátky budeme ještě hodně mluvit, protože to je skutečná politika v nejlepším smyslu toho slova. Když jsem se ucházel o funkci předsedy, nabídl jsem místní ODS, že se začneme zpátky bavit hlavně o městě, ve kterém žijeme.
Když jsem výše uvedl, že je třeba se začít bavit o městě a o normálních věcech, mám jich několik na mysli. Vyjmenuji je podle důležitosti:
1. Doprava
2. Občanská vybavenost
3. Bydlení
4. Zdravotnické a sociální služby
5. Volný čas
6. Kultura.
To znamená, hledejme společně způsob, jakým by občanští demokraté rádi tyhle vážné věci řešili. Milí sousedé a spoluobčané, místní ODS je otevřená všem, kdo chtějí ovlivňovat budoucnost našeho města. Každý z vás, kdo chce aktivně nejen politicky, ale i jako sympatizant s námi pracovat, je u nás vítán. Příští rok nás čekají komunální volby a rád bych, abychom opět kandidovali hrdě pod značkou ODS a možná i s některými z vás, co tyto řádky čtou. Nejsme uzavřená skupina moudrých, jsme dobrá parta samostatných pravičáků. Pojďte do toho s námi.
Tomáš Hrabálek, předseda MS ODS Velké Meziříčí

Slušnost v komunální politice


Peterkova2Moje motivace jít do čelní pozice bylo to, že mám ráda výzvy. Další důležitou motivací bylo zlepšení komunikace se členy i lepší komunikace s ostatními stranami a občany. Zkušenosti z funkcí již mám dlouholetou, např. jsem byla místopředsedkyní regionální kontrolní a revizní komise.
Samozřejmě cílem komunálních voleb v příštím roce je volby vyhrát. Do komunální politiky vrátit slušnost, ochotu naslouchat, spolupracovat a být tady opravdu pro město a jeho občany.
O otázce spojování jsme se ani v radě ani se členy ještě nebavili, ale můj osobní názor je kandidovat samostatně pod hlavičkou ODS.
Spekulovat o funkcích v zastupitelstvu, radě nebo na radnici je předčasné. Teď náš čeká hlavně hodně práce.
Celková personální situace si myslím, že je dobrá. Máme druhou největší členskou základnu na oblasti Žďár nad Sázavou.
Zdeňka Peterková, místopředsedkyně MS ODS Velké Meziříčí

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru