Aktuální dopravní situace ve městě

NadGymnMístostarosta města František Smažil podává informace o aktuální dopravní situaci a pokračujících pracích na poničeném domu tornádem v Mikulčicích. Dále zve širokou veřejnost na přednášku od Zdravého města Velké Meziříčí a nastiňuje podobu prvních adventních trhů ve městě. Vše najdete na webu města (https://www.velkemezirici.cz/mestsky-urad/tiskove-konference/12875-mistostarosta-mesta-informuje-o-novinkach-v-mezirici).

Ulice Nad Gymnáziem: Rekonstrukce ulice Nad Gymnáziem se chýlí ke konci, zbývá opravit poslední úsek v blízkosti železničního mostu. Pro řidiče je dobrou zprávou kyvadlový průjezd stavbou. Od ulice gen. Jaroše po železniční viadukt řídí dopravu semafor. Na Fajtův kopec se tedy konečně umožnil od začátku listopadu jednosměrný průjezd. Od 20. 11. zmizí z opravovaného úseku dělníci i stroje a ten bude opět plně průjezdný.
Ulice Třebíčská: Ke zprůjezdnění Třebíčské ul. došlo již od 27. října, kdy průjezd ulicí umožňuje kyvadlová doprava řízená semafory. Vjezd do ulice Družstevní je nadále možný s váhovým omezením přes ulici Nádražní.
Ulice Oslavická: Současně probíhá stavba vodovodu a kanalizace v Oslavické ulici s napojením na ulici Třebíčskou, kde zhotovitel také umístil semafor pro kyvadlově řízenou dopravu.

Střecha domu v Mikulčicích se rýsuje

Mladá rodina, která při červnovém tornádu přišla o střechu nad hlavou, bude mít kde bydlet. Město Velké Meziříčí poskytlo pomoc ve formě řeziva, spojovacího materiálu a také tesařské práce. Dům již tvoří základní cihly a vazba. Finanční částka ve výši 200 000 korun, kterou v září schválili zastupitelé, se využije na pokrytí nákladů na nové okapy, svody a střešní krytinu.


Adventní trhy budou zahájeny koncem listopadu

Prodejní stánky, kluziště, vánoční výzdoba. To všechno najdete v centru města už od konce listopadu. První ročník adventních trhů zahájí starosta města v pátek 26. listopadu v 17 hodin. Celkem šest stánků obsadí prodejci občerstvení i tradičního zboží. V přední části náměstí, blízko radnice, bude postavené kluziště s umělou plochou. Provozní doba stánků, stejně jako kluziště, je od 10 do 20 hodin. Stánky se otevřou všechny adventní víkendy vždy od pátku do neděle.
Na první adventní neděli, 28. listopadu, je naplánováno slavnostní rozsvícení vánočního stromu.

Vánoční trh je plánován na 7. 12., vánoční výstava od 6. do 8. 12

Vánoční trhy na náměstí ve Velkém Meziříčí jsou naplánovány na 7. prosince tohoto roku. Pokud to epidemiologická situace dovolí, najdou na nich zájemci opět tradiční řemeslné výrobky, občerstvení, cukrovinky apod. Letos v nových stáncích a také snad i s umělým kluzištěm. V tento den by se zároveň měla konat v Jupiter clubu tradiční vánoční výstava, která by měla trvat od 6. do 8. prosince.
Obě akce odsouhlasili radní města na svém zasedání 20. října. Pro bylo všech sedm členů rady, tj. A. Kaminaras, F. Smažil, F. Fňukal, J. Prokop, T. Rapušák, P. Velička a I. Šulc.

-red-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru