Milion chvilek pro demokracii organizuje podpisovou akci Potřebujeme prezidenta

milionMilí a vzácní přátelé,


minulý týden jsme na Staroměstském náměstí společně oslavili Den boje za svobodu a demokracii a představili jsme si prezidentskou výzvu „Potřebujeme prezidenta“. Jsme rádi, že Vás přišlo tolik!
Není totiž čas usínat na vavřínech. Již za 14 měsíců nás čeká řádný termín prezidentských voleb. A situace začíná být napínavá. Andrej Babiš takticky vyzval ke sběru podpisů na podporu své kandidatury, i když svůj úmysl stát se prezidentem zatím přímo nepotvrdil. Představte si, že zapnete televizi a běží tam přímý přenos, kde tento člověk skládá prezidentský slib. Točí se Vám hlava?

Rozdrobení demokratických kandidátů a hrozící úspěch populistů či extremistů

V prezidentské volbě reálně hrozí, že budeme čelit podobnému nebezpečí, jakému čelili při prezidentských volbách na Slovensku. Rozdrobení demokratických kandidátů a hrozící úspěch populistů či extremistů. Množství kandidátů, o kterých se již nyní mluví, naše obavy jen podtrhuje. A první fáze prezidentské kampaně už v podstatě začíná...
I proto Vám níže předkládáme novou podpisovou výzvu, jejíž cílem není opět nic menšího než spojit a povzbudit nás všechny, kdo cítíme, že po letech vzájemné nevraživosti ve společnosti potřebujeme mít prezidenta, který společnost spojuje, ne rozděluje.

TEXT VÝZVY „POTŘEBUJEME PREZIDENTA“ (A PROČ JI PODEPSAT)

• Potřebujeme prezidenta, který bude vykonávat svůj úřad v souladu s jeho nejlepšími tradicemi a ústavou a bude dbát víc o veřejný zájem než o svůj vlastní.
• Potřebujeme prezidenta, který bude důsledně hájit podmínky pro svobodný a důstojný život každého občana a budoucích generací.
• Potřebujeme prezidenta, který bude společnost spojovat, ne rozdělovat.
Zasadím se o to, abychom si takového prezidenta zvolili. Spolupráce, jednota a dialog vedou i přes všechna úskalí k dobrému cíli. Proto hledám kandidáta či kandidátku s opravdovou šancí uspět.
Jdu podepsat

PROČ PODEPSAT VÝZVU „POTŘEBUJEME PREZIDENTA“?

1/ Výzva „Potřebujeme prezidenta“ je jasným signálem směrem k prezidentským kandidátům demokratického spektra, že je potřeba postupovat strategicky tak, aby kandidát či kandidátka měl/a skutečnou šanci uspět. Podepište zde.
2/ Představte si, že do druhého kola postoupí například populista (Babiš) a extremista (Okamura), protože se hlasy demokraticky smýšlejících lidí rozdrolily mezi velké množství dalších kandidátů. Podepište zde.
3/ Podpisem výzvy pomáháte medializaci prezidentských voleb. Společně upozorníme na blížící se volby a rizika, která existují. Díky tomu k volbám přijdou opravdu všichni demokraté. I v prezidentské volbě může rozhodnout pouze několik málo hlasů! Podepište zde.
4/ Andrej Babiš už zahajuje prezidentskou kampaň. Jeho šance nejsou malé. Co Vy na to? Podepište zde.
5/ Síla Vašich podpisů bude potřeba. Díky nim můžeme jít za jednotlivými kandidáty na prezidenta tak, jako jsme šli za politickými stranami, které jsme vyzvali k vzájemné spolupráci. >>> Díky tomu, že tyto strany začaly spolupracovat, vzniká nyní demokratická vláda a trestně stíhaný premiér ve střetu zájmů konečně končí. >>> I prezidentské kandidáty můžeme spolu s Vámi vyzvat ke strategickému postupu. Způsobů je celá řada, ale pokud chtějí prezidentští kandidáti, stejně jako my, aby se v první řadě stal prezidentem demokrat, je potřeba, aby nepropadl zbytečně ani jediný voličský hlas. Podepište zde.
Prosíme, šiřte výzvu „Potřebujeme prezidenta“ dál. Určitě Vás už teď napadli tři, dva nebo alespoň jeden další člověk, který bude chtít výzvu podepsat jako Vy. Prosíme, pošlete jim tento odkaz a nasdílejte ho i na sociálních sítích: https://milionchvilek.cz/prezident?utm_source=91650-_Hlavn%C3%AD%20seznam%202021_v%C4%8D.%20pohlav%C3%AD&utm_medium=email&utm_content=Podepi%C5%A1te%20zde.&utm_campaign=Srpen%202021%20-%20v%C5%A1echny%20adresy--20211123
Děkujeme za vše, co pro demokracii děláte.
Za tým Milionu chvilek pro demokracii
Hana Stašáková, mluvčí
Benjamin Roll, předseda
Jiří-Jakub Zévl, místopředseda

Milion

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru