Na Vysočině se žije skoro nejlépe

Vysocina mapaKraj Vysočina se stal „druhým nejlepším místem pro život“ v České republice. Rozhodl o tom jedenáctý ročník srovnávacího výzkumu, který i letos hodnotil podmínky života v jednotlivých krajích. Čisté životní prostředí, bezpečnost, dostupné bydlení, kvalitní vzdělávání nebo nízká nezaměstnanost je jen malý výčet z více než 60 kritérií, ve kterých v našem regionu máme při mezikrajském srovnání náskok.

„Pro Vysočinu je to určitě dobrá zpráva, která potvrzuje, že jdeme správným směrem. Děkuji všem, kteří se na zvyšování kvality života v našem krásném kraji podílí. Děláme to pro sebe, pro naše děti i rodiče. A společně se nám to daří,“ říká hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.
Srovnávací výzkum Místo pro život už jedenáctým rokem mapuje kvalitu života obyvatel v jednotlivých krajích České republiky. Nabízí veřejnosti možnost dlouhodobě sledovat stav svého regionu a jeho vývoj. Objektivní statistická data jsou získávána ze spolehlivých zdrojů, jako jsou Český statistický úřad, Centrální registr vozidel, Český hydrometeorologický ústav, CzechInvest, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Ministerstvo vnitra, Národní monitorovací středisko pro drogy a drogové závislosti, Ústav pro informace a vzdělávání, Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky, či např. jednotliví provozovatelé MHD.
Do osmi hodnocených oblastí je zahrnuto více než 60 kritérií. Součástí hodnocení a výběru kraje s nejlepšími podmínkami pro život je i dotazníkové šetření mezi obyvateli České republiky zaměřené na spokojenost v místě bydliště a doporučení života v daném kraji.
-krú-, https://www.mistoprozivot.com/cs/home

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru