V. Novotný: Krajské nemocnice potřebují výpomoc lékařů a sester z terénu

NemocniceRekordní čísla nakažených v posledních dvou týdnech znamenají pro nemocnice zřizované Krajem Vysočina každodenní nárůst covid pozitivních pacientů, u kterých je nutná hospitalizace.

„K tomu se přidávají pozitivně testovaní zaměstnanci nemocnic i nutnost zůstat se školáky v karanténě doma na OČR. I přesto, že všechny nemocnice upustily od elektivní operativy a provádějí pouze tu akutní, dostáváme se už na personální strop,“ popisuje problémy v krajských nemocnicích náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný. Nemocnice v Havlíčkově Brodě, Novém Městě na Moravě, Jihlavě, Pelhřimově a Třebíči se aktuálně obracejí na ambulantní specialisty i lékaře a sestry z terénu o výpomoc.
S vyhlášením nouzového stavu v České republice je možné nařizovat pracovní povinnost vybraným skupinám lékařů a zdravotnickým pracovníkům. „Na jednání krizového štábu jsme se jednoznačně dohodli, že půjdeme jinou cestou. V praxi se nám osvědčila spíše forma uzavírání standardních dohod o pracovní činnosti,“ říká Vladimír Novotný a dodává: „Chtěl bych touto cestou poprosit lékaře a sestry z odborných ambulancí i další zdravotníky, pokud jsou schopni poskytnout své kapacity, aby zvážili možnost výpomoci v našich nemocnicích.“
V případě zájmu je možné oslovit přímo jednotlivé krajské nemocnice nebo Odbor zdravotnictví Krajského úřadu Kraje Vysočina. Případné dotazy zodpoví vedoucí odboru zdravotnictví Soňa Měrtlová, tel.: 724 650 187, e­‑mail: mertlova.s@kr­‑vysocina.cz.

-krú-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru