Velička rezignoval na post radního. „Zamyslete se,“ vyzval ostatní

Velicka PetrRada města Velkého Meziříčí je momentálně nekompletní, neboť jeden ze sedmi členů v ní skončil. Petr Velička (ODS/To pravé Meziříčí) oznámil svoji rezignaci na úterním zasedání zastupitelstva. Mandát zastupitele si ponechal.
Velička nejprve vyzval starostu Kaminarase, aby zvážil své rozhodnutí svolat mimořádné zastupitelstvo před Vánoci, nebo během vánočních svátků.

Poté oznámil svoji rezignaci na funkci radního města. „Myslím, že bychom se v adventní čas mohli trošku všichni zamyslet nad tím, jestli budeme jako zastupitelstvo fungovat v závislosti na tom, jestli nám bude chybět jeden, nebo dva členové zastupitelstva. Myslím si, že po včerejšku a potom, co za posledního půl roku se mi přihodilo, tak jsem se rozhodl k dnešnímu dni, teď v tuto chvíli, odstoupit z rady města. Není to, že odstupuji z koalice. Je to opravdu to, že si myslím, že bychom všichni neměli hledat černé ovce mezi sebou, ale že byste, vy pane starosto, měl hledat podporu k základním věcem v rámci města jako je rozpočet a nedoufat v to, že máme zrovna jeden hlas navíc nebo o jeden hlas míň. To je v podstatě ta message (zpráva-pozn. red.) na celé Vánoce,“ řekl Velička přítomným zastupitelům. Starosta Kaminaras (Společně VM) pouze odvětil, že tuto informaci bere na vědomí. V radě města tak v současnosti působí starosta Kaminaras, místostarosta Smažil, Fňukal (oba ANO), Šulc (To právě Meziříčí), Prokop  (Společně VM) a Rapušák (Meziříčské fórum).
Velička ve svém proslovu narážel na dlouhodobě komplikovanou situaci v zastupitelstvu města, kde koalici po změně v zastupitelstvu města v únoru 2020 nominálně tvořila těsná většina třinácti hlasů ze třiadvaceti zastupitelů. Jenže Ivana Bíbrová v dubnu odešla z koaličního uskupení Společně VM. Ta při úterním schvalování rozpočtu města koaliční návrh nepodpořila. Vzhledem k tomu, že koaliční zastupitel Radovan Necid chyběl na zasedání kvůli nařízené karanténě, nakonec pouze jedenáct zastupitelů hlasovalo pro daný rozpočet, a tudíž jeden hlas koalici chyběl.
Velička byl donedávna předsedou místní ODS. O tuto funkci však v říjnu přišel, neboť si členové za předsedu jednoznačně zvolili Tomáše Hrabálka.

-red-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru