Konference „Dotační politika Kraje Vysočina na rok 2022“

mince copyVe čtvrtek 16. prosince 2021 se uskutečnil další ročník tradiční konference věnované problematice krajské dotační politiky. Konference se zaměřila na ucelené představení dotačních programů, které Kraj Vysočina bude na rok 2022 vyhlašovat pod hlavičkou Fondu Vysočiny, a nabídla zájemcům o dotaci možnost konzultací jejich rozvojových záměrů.


Kraj Vysočina ze svého rozpočtu každoročně vynakládá významné finanční prostředky, kterými podporuje projekty k řešení rozvojových potřeb regionu. „Na rok 2022 krajské zastupitelstvo pro systémové dotační nástroje Fondu Vysočiny schválilo částku ve výši 330 milionů korun, kterou rozdělí mezi celkem 37 programů. To je o 66 milionů korun a 8 programů více než letos,“ vyzdvihla náměstkyně hejtmana pro oblast regionálního rozvoje Hana Hajnová.
Konference „Dotační politika Kraje Vysočina na rok 2022“ přinesla ucelený přehled všech dotačních programů Fondu Vysočiny na rok 2022. Z celkového počtu 37 programů jich 16 již bylo vyhlášeno na prosincovém zasedání zastupitelstva kraje, jedná se zejména o programy z oblasti školství, sportu, sociálních věcí nebo kultury a také o obcemi hojně využívaný investiční program Obnova venkova Vysočiny. Ostatní programy budou vyhlašovány postupně v průběhu příštího roku.
V rámci programu konference dále zazněly i praktické informace týkající se předkládání žádostí o podporu a závěrečného vyúčtování projektů a příklady nejčastějších pochybení, jichž se žadatelé a příjemci dopouštějí, vč. doporučení, jak se chyb vyvarovat. V závěrečné části konference měli zájemci o dotaci možnost klást dotazy a konzultovat své záměry s garanty jednotlivých programů.
Programy pod hlavičkou Fondu Vysočiny dlouhodobě představují významnou systémovou rozvojovou pomoc nejen obcím, ale i mnoha dalším subjektům v regionu. „Velmi mne těší setrvalý zájem žadatelů o krajské dotační programy a cením si úsilí, s jakým naši partneři i v této nelehké době připravují a realizují rozvojové projekty v řadě různých oblastí,“ shrnula průběh konference Hana Hajnová. „Všem regionálním partnerům proto přeji mnoho úspěšně podaných žádostí a především hladkou a bezproblémovou realizaci jejich projektů,“ vzkázala Hana Hajnová.
Konference „Dotační politika Kraje Vysočina na rok 2022“ se zúčastnila více než stovka zástupců obcí, od těch nejmenších až po statutární město Jihlavu, dále pak mikroregionů, místních akčních skupin, škol a neziskových organizací působících na Vysočině.
TabulkaKraj

Iveta Fryšová, odbor regionálního rozvoje
Krajský úřad Kraje Vysočina
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru