Tříkrálovou sbírku 2022 bude možné podpořit přímo do kasiček nebo online

TrikralNejvětší sbírková akce v České republice prochází v posledním roce mnoha změnami. To nejdůležitější – šíření radostné zprávy o narození Ježíše Krista – však zůstává.
Právě připravovaná Tříkrálová sbírka se uskuteční ve dnech od 1. do 16. ledna 2022. V minulém ročníku přerušila tzv. kontaktní koledu epidemická situace. V nadcházejícím ročníku nabízí organizátoři dárcům možnost volby, jakým způsobem se do finanční podpory potřebným lidem zapojí.


„Jsme rádi, že po dvou letech můžeme opět se třemi králi vyjít do ulic a označit lidem domy tříkrálovým požehnáním, které jim v loňském roce chybělo. Současně nabízíme i další alternativu v podobě online platby nebo vhozením daru do statistických kasiček,“ upřesnila Veronika Dobrovolná, koordinátorka sbírky v okrese Žďár nad Sázavou.
Kolednické skupinky vyjdou do ulic měst a obcí v prvních dvou lednových týdnech. Nejvíce králů se vydá na cestu o víkendu 8. a 9. ledna.
Pro ty, kteří se rozhodnou tříkrálovou koledu podpořit online, je už nyní připravena tzv. online kasička umístěná na www.trikralovasbirka.cz nebo na www.zdar.charita.cz. Pro podporu místní Charity je nutné uvést název města či obce nebo PSČ. Jedině tak výtěžek doputuje zpět do regionu.
Zkušenost loňského ročníku přinesla i novou variantu tříkrálové podpory, kterou jsou statické kasičky umístěné na veřejných místech měst a obcí. Jejich seznam bude na přelomu roku zveřejněn na webových stránkách Charity – www.zdar.charita.cz
„Výtěžek Tříkrálové sbírky je pro nás nesmírně důležitý. Pomáhá tam, kde jsou finance z veřejných zdrojů nedostačují, velmi obtížně se získávají či zcela chybí. Několikrát peníze z Tříkrálové sbírky zachránily naše projekty, podpořily rozvoj a zkvalitňování našich služeb. Díky nim se též mohly rozvíjet terénní služby, a to nákupem služebních vozů, aby se naši pracovníci mohli dopravit k našich pacientům, uživatelům a klientům do jejich domácího prostředí, kde péči poskytují. Proto bych ráda vyzvala všechny, kteří se do Tříkrálové sbírky zapojují, aby tak učinili i nyní a přispěli svým dílem k pomoci lidem, kteří to potřebují. Děkuji Vám,“ dodala Ing. Jana Zelená, ředitelka Oblastní charity Žďár nad Sázavou.
A jaké jsou novinky z tříkrálového terénu?
„V tuto chvíli jsme do terénu předali 548 kasiček, které má na starosti 80 asistentů, bez nichž by tato rozsáhlá sbírková kampaň nemohla fungovat. Letošní rok nám rozvoz lehce zkomplikovala sněhová nadílka, nicméně i to k této zimní akci patří,“ doplnila s úsměvem Veronika Dobrovolná.
Rovněž se znovu podařilo navázat na spolupráci uplynulých let s Biskupským gymnáziem ve Žďáře nad Sázavou a se Střední odbornou školou v Novém Městě na Moravě. Jejich studenti se chystají koledovat v ulicích Žďáru a Nového Města přímo ve svátek Tří králů, 6. ledna.
Tradiční Tříkrálový koncert, který se vždy uskutečnil závěrem sbírky jako poděkování všem dárcům, koledníkům a podporovatelům v Novém Městě na Moravě, se pro tentokrát přesouvá do online prostředí. Ke shlédnutí bude v neděli 16. ledna 2022 od 17.00 hodin na youtubové stránce Oblastní charity Žďár nad Sázavou. Děkovné role se ujme místní Horácká muzika.
I pro rok 2022 budou osloveny základní umělecké školy v okrese Žďár nad Sázavou s nabídkou zapojení se do Benefice Tříkrálové sbírky, která v loňském ročníku přinesla mnoho zajímavých vstupů mladých umělců. Jejich práci bude možné průběžně sledovat na youtubové stránce Oblastní charity Žďár nad Sázavou nebo na facebooku @tsbenefice.charita.zdar
Více informací o možnostech podpory naleznete zde:
https://zdar.charita.cz/podporte­‑nase­‑sluzby/trikralova­‑sbirka/
Kontakt na koordinátorku Tříkrálové sbírky Oblastní charity Žďár nad Sázavou
Veronika Dobrovolná,
tel.: 777 755 444, e­‑mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Oblastní charita Žďár nad Sázavou, Horní 22, 59101 Žďár nad Sázavou, www.zdar.charita.cz, fb: @ochzr; @tsbenefice.charita.zdar

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru