Novým radním města má být Petr Juda

JudaPetr Velička (ODS/To pravé Meziříčí) oznámil svoji rezignaci na post radního města na prosincovém zasedání zastupitelstva. Nahradit ho má jeho stranický kolega Petr Juda.

Velička ke své rezignaci tehdy uvedl: „Myslím si, že po včerejšku a potom, co za posledního půl roku se mi přihodilo, tak jsem se rozhodl k dnešnímu dni, teď v tuto chvíli, odstoupit z rady města. Není to, že odstupuji z koalice. Je to opravdu to, že si myslím, že bychom všichni neměli hledat černé ovce mezi sebou, ale že byste, vy pane starosto, měl hledat podporu k základním věcem v rámci města jako je rozpočet a nedoufat v to, že máme zrovna jeden hlas navíc nebo o jeden hlas míň. To je v podstatě ta message (zpráva ­– pozn. red.) na celé Vánoce.“ Petr Velička byl donedávna předsedou místní ODS. O tuto funkci však v říjnu přišel, neboť si členové za předsedu jednoznačně zvolili Tomáše Hrabálka.


ODS, která je v zastupitelstvu města pod hlavičkou To pravé Meziříčí (TPM), tak musela najít nového radního. Tím se má stát dlouholetý zastupitel města Petr Juda, který je primářem ortopedického oddělení Nemocnice sv. Zdislavy v Mostištích a také volejbalovým trenérem. Jeho nominaci jednomyslně odsouhlasili všichni členové místní rady ODS. Ti také potvrdili setrvání v koalici, kterou TPM/ODS tvoří se Společně VM a ANO 2011. Zároveň zavazují zastupitele za TPM/ODS v jednotném hlasování v zásadních věcech předjednaných na koaličních schůzkách a v rámci volebního programu.
Nominaci P. Judy musí na zasedání 11. ledna schválit zastupitelé města. Pokud se tak stane, bude rada města opět kompletní. V současnosti v ní působí starosta Kaminaras, místostarosta Smažil, Fňukal (oba ANO), Šulc (To právě Meziříčí), Prokop (Společně VM) a Rapušák (Meziříčské fórum).

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru