Jaký bude osud stánků a kluziště z náměstí?

Stanky1Kluziště bylo z náměstí přesunuto do Hrbova a kam půjde dál, zaleží na zájmu obyvatel. Stánky byly z centra města sice odvezeny, ale jsou připravené na další trhy. Kdo ví, třeba se na náměstí vrátí o Velikonocích, v období festivalů nebo na nějaké netradiční trhy. Jedno je jisté, na náměstí letos nestály naposledy.

Akci Adventní náměstí zahájilo rozsvícení vánoční výzdoby 26. listopadu a ukončil odvoz stánků na Tři krále. Vánoční strom zdobila nová výzdoba, která se lidem líbila, ale i tak se bude po dobu tří let nejen barevně obměňovat.
„Náměstí se stalo na nějakou dobu velmi navštěvovaným místem, kluziště se především s blížícími se Vánocemi těšilo velkému zájmu dětí s rodiči. V novém roce bude využívané v místní části Hrbov­‑Svařenov. Není samozřejmě vyloučené, že se v průběhu roku umístí na další místo do Meziříčí. Budeme jednat o různých možnostech a pravidelně o nich budeme informovat prostřednictvím radničního zpravodaje,“ uvedl na městském webu ředitel příspěvkové organizace Sportoviště VM Michal Hořínek.

Stánky budou i na jiných trzích, třeba jarních

Pokud to epidemická situace dovolí, připraví město pro své obyvatele další akce, u nichž dojde k využití designových stánků.
„Cílem bylo oživit centrum města, a to se povedlo. V této snaze budeme pokračovat, proto už teď střádáme plány na jarní trhy. Bylo zajímavé si všimnout, že někteří lidé diskutovali o tom, že naše stánky vypadají jinak oproti těm, které jsou často při vánočních trzích používané. To má svůj důvod, který se pokusím vysvětlit. Zkuste si jenom představit takovou tu klasickou „perníkovou chaloupku“, která bývá během Vánoc často k vidění na náměstích řady měst, jak by asi vypadala například na letnímu food festivalu. Každý musí uznat, že je to představa přinejmenším zvláštní. Proto jsou naše meziříčské stánky navrženy tak, aby vypadaly dobře jak na vánočním, tak na jakémkoliv sezonním trhu v průběhu roku. Na pozadí těch stánků jsou navíc vždycky vidět historické domy náměstí, kterým stánky s minimalistickým designem vizuálně nekonkurují. Jsem velmi rád, že se při první příležitosti osvědčily, a to přes to, že jsme je od začátku nemohli vzhledem ke krizovým opatřením plně využívat,“ shrnul starosta A. Kaminaras.

-red, foto: Vl. Ryšán-

Stanky

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru