• Medřičské listy
  • Zprávy
  • Krizový štáb Kraje Vysočina: Hygiena hlásí rekordní čísla pozitivně testovaných, rychle se plní kapacity testovacích míst

Krizový štáb Kraje Vysočina: Hygiena hlásí rekordní čísla pozitivně testovaných, rychle se plní kapacity testovacích míst

Nemocnice copyInformace KHS kraje Vysočina: Varianta omikron už plně převládla. Týdenní incidence 1 063 případů na 100 tisíc obyvatel, nejvíce v okrese Havlíčkův Brod (1 165), nejméně v okrese Pelhřimov a Třebíč (1 001). Rekordní čísla v počtu pozitivně testovaných.
– intenzivní péče v krajských nemocnicích: K 27. 1. je na jednotkách intenzivní péče 5 pacientů, stejně jako na umělé plicní ventilaci. O dalších 74 pozitivních pacientů je postaráno na standardních lůžkách, zde se jedná o mírný nárůst. V nemocnicích roste počet pozitivně testovaných zaměstnanců nebo zaměstnanců v karanténě (120 pozitivních a 58 v karanténě), podle náměstka Vladimíra Novotného se dá očekávat, že čísla nadále porostou. S rostoucím počtem pozitivně testovaných zaměstnanců se potýká i Policie ČR, pokrytí služeb a dalších činností je však zajištěno v plném rozsahu. Činnost kritické infrastruktury je zatím plně zabezpečena. Hlavním důvodem pozitivity a karantén zaměstnanců kritické infrastruktury je šíření nákazy ve školách (věková skupina do 19 let).


– nasazení AČR: Ještě do 31. 1. vypomáhají dva příslušníci armády na covidových odděleních v Nemocnici Havlíčkův Brod. O prodloužení pomoci nebo nové žádosti o výpomoc armády se v krajských nemocnicích nyní neuvažuje.
– nově si mohou územní samosprávy požádat u zdravotních pojišťoven o příspěvek na provedení AG testů v rámci povinného testování, vztahuje se na testy provedené od 17. ledna 2022.
– testování: Denně je provedeno cca 3 800 PCR testů, to je o 1 200 více než v minulém týdnu, kapacity se postupně zaplňují, dostupné termíny nyní 3–4 dny, dá se očekávat, že se lhůta prodlouží až na týden a více. Nová odběrová místa soukromých společností – Třebíč, Žďár nad Sázavou, Havlíčkův Brod, Humpolec, Ledeč nad Sázavou (místa by měla být postupně zařazena do krajského rezervačního systému odbery.kr­‑vysocina.cz).
– testování ve školách: žádná krajem zřizovaná škola není úplně uzavřena, pouze u Gymnázia, SOŠ a VOŠ v Ledči nad Sázavou došlo z personálních důvodů k omezení stravovacího provozu
– vakcína NOVAVAX: Podle informací z Ministerstva zdravotnictví bude v úterý 1. 2. zahájena předregistrace zájemců o vakcínu Novavax (prostřednictvím rezervačních stránek na webu Ministerstva zdravotnictví https://crs.uzis.cz/). Na základě projeveného zájmu bude následně vakcína rozdělena do jednotlivých krajů. Zásoba 370 000 dávek by měla do České republiky dorazit 21. února.

-krú-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru