Bude stát krytý bazén na Paloukách?

Bazen V současné době finišuje další studie řešící krytý bazén ve Velkém Meziříčí. Povede konečně k jeho realizaci?

„Tato studie proveditelnosti by měla být hotová do tří až čtyř týdnů. Na tuto studii proveditelnosti, která nám řekne jenom, jaké jsou ty možnosti, naváže pak samotný návrh v rámci architektonické studie, který ukáže, jak ta věc má vypadat. A tím bude dokončen první stupeň projektové dokumentace, na ten pak navazují další stupně,“ uvedl k tomu na čtvrteční tiskové konferenci starosta Kaminaras (Společně VM).


Zastupitelstvo města vyčlenilo v základním rozpočtu města pro rok 2021 částku 500 000 korun na studii rekonstrukce letního koupaliště na Paloukách.
Později městská rada schválila dofinancování této akce ve výši dalších 500 tisíc korun. Důvodem bylo její rozšíření pro dosažení komplexního řešení areálu.
„Konkrétně jde o studii proveditelnosti umístění krytého bazénu, nové dispoziční a funkční řešení areálu včetně etapizace a studii rekonstrukce bazénu včetně ohřevu vody, doplnění o zábavné prvky pro děti, vytvoření bezbariérového přístupu, nového vstupu do areálu a parkovací plochy,“ vysvětlilo již dříve vedení města.

Projekt zastavili, teď ale chtějí další studii

V posledních letech přitom vznikly studie proveditelnosti a architektonicko-objemová studie za několik set tisíc korun. Z toho vzešlo jako nejlepší řešení postavit krytý bazén před 3. základní školou v lokalitě Čechovy sady. Po těchto studiích měla následovat tvorba projektové dokumentace. Tu ale v dubnu 2020 zastavila současná koalice složená z ODS/To pravé Meziříčí, Společně VM, ANO 2011 a Tomáše Rapušáka. Ta stejná koalice pak ale později rozhodla o vypracování další studie proveditelnosti za milion korun, v rámci níž se má ověřit, zdali je možné v lokalitě Palouky, kde je již letní koupaliště, postavit také krytý bazén. „Tuto variantu však minulé vedení města zavrhlo z mnoha faktických důvodů (nemožnost rozšiřování plochy koupaliště, chybějící parkovací plochy, záplavová zóna…),“ uvedli před časem zastupitelé za ČSSD, KDU-ČSL a Meziříčské fórum, jež prosazovali postavení krytého bazénu v Čechových sadech.

Připravila redakce ML

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru