V nevyužité budově na Třebíčské ulici by mohlo být stomatologické centrum

CentrumOsud menší zchátralé budovy, která se nachází v areálu vedle policejní služebny na Třebíčské ulici, je stále nejasný.

Původně stavba sloužila technickým službám, které měly v těchto místech svoje zázemí, později se o ní uvažovalo jako o nové služebně městské policie a nakonec zůstala nevyužitá. Městští strážníci získali nové prostory po bývalé spořitelně na náměstí ve Velkém Meziříčí a státní policie se nedávno přestěhovala do nejmodernější policejní budovy v Kraji Vysočina – paradoxně stojící v těsné blízkosti již zmiňovaného zchátralého příbytku. A na něj se právě dotazovali novináři na tiskové konferenci.
Podle sdělení starosty města Alexandrose Kaminarase mají o budovu zájem lidé, kteří by v ní chtěli provozovat stomatologické centrum. Což zní lákavě, zejména s přihlédnutím k celkové nedobré situaci se zubaři nejenom v našem městě.
Vedení města tedy nastínilo, jaké má s opuštěnou budovou plány. „Jsou zde dva zájemci o vybudování stomatologického centra. Uvažujeme, že bychom poskytli pozemek pro tyto účely. Čekáme projekt, který by měli zájemci předložit," uvedl starosta Kaminaras.
„Jsme si vědomi lukrativní polohy v blízkosti centra města, proto postupujeme opatrně, aby zde po případném prodeji nestálo něco jiného, o co bychom my ani občané nestáli,“ doplnil starostova slova František Smažil, místostarosta města.

Připr.: redakce ML, foto Iva Horká

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru