Starosta Oslavice Pavel Janoušek je novým předsedou lidovců na Vysočině

JanousekZávěrem dubna čeká KDU­‑ČSL v Ostravě celostátní sjezd, ještě před ním ale probíhají napříč Českou republikou konference jednotlivých okresů a krajů. Krajskou konferenci mají za sebou už také lidovci z Vysočiny. Ti si v sobotu 2. dubna v Měříně zvolili do svého čela starostu Oslavice Pavla Janouška, který tak ve funkci předsedy krajské organizace vystřídá poslance Víta Kaňkovského.


Již před krajskou konferencí poslanec a krajský zastupitel Vít Kaňkovský avizoval, že se o obhajobu předsednického postu nebude ucházet. „Velice děkuji všem kolegům za podporu a spolupráci v uplynulých 5 letech, kdy jsem měl tu čest být v čele naší krajské organizace. V současné době ale považuji za nutné, abych maximum sil věnoval důležitým úkolům z oblasti sociální politiky, což předpokládá moje role předsedy Výboru pro sociální politiku ve Poslanecké sněmovně. Chci se podílet i na řešení řady problémů, které trápí naše zdravotnictví. Můj zájem o KDU­‑ČSL na Vysočině tímto ale nekončí, jsem připraven novému vedení co nejvíce pomáhat,“ sdělil Kaňkovský, který i nadále zůstává členem krajského výboru KDU­‑ČSL.
Lidovce na Vysočině nově povede Pavel Janoušek, od roku 2010 je starosta obce Oslavice na Žďársku a druhým volebním obdobím je také krajským zastupitelem. „Rád bych v čele krajské organizace navázal na práci mého předchůdce Víta Kaňkovského, kterému i tímto děkuji za veškerou jeho činnost pro stranu lidovou. Moc si cením projevené podpory a těším se na nové výzvy,‘‘ uvedl nový předseda KDU­‑ČSL Kraje Vysočina.
Lehkých změn doznalo též složení místopředsedů, kteří jsou zároveň v čele okresních organizací. K Marii Dudíkové z Třebíče, Vladislavu Hynkovi z Jihlavska a Radku Pátkovi ze žďárské organizace, jež byli místopředsedy i v předešlém volebním období se nově přidali Jan Matějů z Pelhřimova a Benjamin Činčila z Havlíčkobrodska.
Do dvoutisícového městysu nedaleko Velkého Meziříčí dorazili na konferenci nejen delegáti z pěti okresů, ale také významní hosté jako předseda strany Marian Jurečka, 1. místopředsedkyně a senátorka Šárka Jelínková, poslanec Marek Výborný či europoslanci Michaela Šojdrová a Tomáš Zdechovský.
Krajská konference pak navrhovala také kandidáty do Předsednictva KDU­‑ČSL, které se bude volit na dubnovém sjezdu strany v Ostravě. Na předsedu KDU­‑ČSL místní navrhli Mariana Jurečku. Podporu na post prvního místopředsedy získal poslanec Jan Bartošek.
-tisková zpráva KDU-ČSL-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru