Radní schválili několik rozpočtových opatření:

sypka svitBude muzeum ve staré sýpce?


Velkomeziříčští radní přijali rozpočtové opatření na projekt, který se týká vybudování muzea ve staré, zchátralé sýpce na Komenského ulici. Rada města doporučuje zastupitelstvu města schválit toto rozpočtové opatření, které čítá více než dva miliony korun na studii a projektovou dokumentaci na vybudování muzea v sýpce na úl. Komenského – příprava k žádosti o dotaci z IROP II.

Podpořili pěvecké sbory

Další rozpočtové opatření radní schválili na počátku června letošního roku na úhradu nákladů pro pěvecké soubory při Základní škole na ulici Školní. Náklady ve výši 32 tisíc korun jsou hrazené městem a budou zařazeny v rámci rozpočtového opatření do rozpočtu města.

Na pouťové slavnosti vyčlenili 150 tisíc korun

Také částka 150 tisíc korun na pouťové slavnosti putuje z rozpočtového opatření, a sice z neúčelové rezervy. Opět jde o náklady hrazené městem, které budou zařazeny v rámci rozpočtového opatření do rozpočtu města.

Výtěžek z konání veřejné sbírky bude předán podnikateli, kterému shořela dílna

Rada města doporučuje zastupitelstvu města schválit darovací smlouvu na částečný výtěžek veřejné sbírky konané Městem Velké Meziříčí pro obyvatele místní části Hrbov na částku 230.000 Kč. Výtěžek sbírky bude použit k opravě jeho dílny (vč. vybavení), sloužící k podnikání. Zmíněný objekt byl zničen požárem dne 1. 4. 2022.

Téměř půl milionu půjde na projekt týkající se kybernetické bezpečnosti

Na studii proveditelnosti, projekt IROPu týkající se kybernetické bezpečnosti města, a žádost, schválili radní města Velké Meziříčí celkem 435 tisíc korun.
Rada města ukládá Ing. Josefu Švecovi, aby zajistil zpracování všech potřebných dokumentů projektu Kybernetická bezpečnost města Velké Meziříčí dle Výzvy Integrovaného regionálního operačního programu a předložit zpracovanou žádost poskytovateli dotace do schvalovacího procesu.
„Je to projekt, který se zabývá kybernetickou bezpečností městského úřadu a celé metropolitní sítě. Projekt reaguje na celkovou hybridní i kybernetickou válku, poslední obětí se stalo ředitelství ŘSD ČR nebo třeba město Žďár nad Sázavou a další. Z toho důvodu bude první výzva z IROP (první týden v srpnu) vypsána na kybernetickou bezpečnost pro samosprávy. Sloužit bude žadatelům k zajištění kybernetické bezpečnosti. Vyčleněné finanční prostředky budou sloužit ke zpracování všech potřebných podkladů,“ doplnila pro náš týdeník Zuzana Najtová z Městského úřadu ve Velkém Meziříčí.
Připravila: redakce ML

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru