Zprávy od hasičů a policie

Nehoda16 6Hasiči ze stanice Velké Meziříčí 14. 6. v 16.38 záchránili ježka z rybníka u zámku.

U Meziříčka 15. 6. v 4.46 havaroval nákladní automomobil, bez zranění. Profesionální hasiči ze stanice Velké Meziříčí zajistili místo nehody, a uklidili komunikaci.

Hasiči ze stanice Velká Bíteš v Osové Bítýšce 15. 6. v 16.27 odstranili strom z drátů el. vedení.

Ve Velkém Meziříčí 15. 6. v 19.18 byl ohlášený požár osobního auta, ke kterému vyjeli hasiči ze stanice Velké Meziříčí. Byl to planý poplach.

V katastru obce Velká Bíteš, Janovice, došlo 16. 6. v 9.44 k dopravní nehodě dodávky a nákladního auta se zraněním jedné osoby. Hasiči ze stanice Velké Meziříčí, stanice Velká Bíteš a stanice Rosice provedli protipožární opatření a zajistili místo události.

Na 136. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu u Měřína došlo 16. 6. v 14.39 k nehodě nákladního vozidla. Na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí dobrovolní hasiči z Velkého Meziříčí zajistili místo události, provedli protipožární opatření a přečerpání PHM. Nehoda si vyžádala zranění dvou osob.

U dopravní nehody tří osobních vozidel na dálnici D1 u obce Lavičky zasahovala 17. 6. v 19.39 profesionální jednotka hasičů ze stanice Velké Meziříčí. Jedna osoba byla zraněna. Hasiči provedli protipožární opatření, technické zabezpečení místa události a likvidaci následků nehody.

Požár oplocenky v Horní Rožínce likvidovali hasiči 18. 6. v 17.14 z ÚO Žďár nad Sázavou, Dolní Rožínky, Rožné, Štěpánova nad Svratkou, Víru a Horní Rožínky. Příčina je v šetření, škoda nevznikla.

-has-

Alkohol za volantem

Žďárští dopravní policisté zastavili v úterý 14. června krátce po desáté hodině večer v katastru obce Jívoví osobní automobil Mazda. Osmapadesátiletý řidič se na výzvu policistů podrobil dechové zkoušce. Její výsledek byl pozitivní a naměřená hodnota činila 0,77 promile alkoholu. Také opakovaná měření vykázala pozitivní hodnoty. Policisté muži na místě zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Muž se bude před příslušným správním orgánem zodpovídat z přestupku na úseku dopravy.

Řidič je podezřelý ze spáchání přestupku

Policisté z Obvodního oddělení Velké Meziříčí zastavili ve čtvrtek 16. června řidiče osobního vozidla Volkswagen Golf, který jel po jedenácté hodině večer v obci Křižanov. U muže provedli test na zjištění ovlivnění návykovou látkou s pozitivní hodnotou na marihuanu. Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Případ policisté nadále šetří.

Poškození vozidla

Policisté pátrají po pachateli, který v Olší nad Oslavou poškodil zaparkované osobní vozidlo a způsobil škodu přibližně za osmdesát tisíc korun. Ke spáchání činu došlo v době od pátečního dopoledne 17. června do večerních hodin téhož dne. Pachatel poškodil vozidlo Kia Sportage, které poškrábal rýhou do laku na přední kapotě a střeše, dále poškodil čelní sklo. Policisté provedli ohledání, zadokumentování a šetření. Úkony trestního řízení jsou zahájeny pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. Případ policisté prověřují a po pachateli pátrají.

-pol-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru