Městská policie VM řešila feťáky i bezdomovce

Mests policieMěstská policie (MP) řešila oznámení, že u prodejny Coop Kotvička je skupina podnapilých a zfetovaných osob, které tam dělají nepořádek, obtěžují kolemjdoucí občany, vzbuzují veřejné pohoršení a bouchají do kontejnerů. Po příjezdu hlídky MP, byla skupina osob na Rozkoši. Hlídka hlavní iniciátory uklidnila a ztotožnila. Jednalo se o MP známé osoby. Hlídka MP osoby na místě poučila ve smyslu veřejného pořádku, veřejného pohoršování a občanského soužití.


Na služebnu MP bylo oznámeno, že na starém hřbitově ve křoví spí nějaký muž s kolem. Hlídka na místě zjistila, že muž, který tam spal byl v podnapilém stavu a ani nevěděl, kde se nachází. Jednalo se muže z Bohumína, který byl propuštěn ze zaměstnání, a tak se opil. Muž byl hlídkou MP vyzván, aby hřbitov opustil. Po lustraci prostřednictvím Policie ČR nebyl o osobu zájem, proto byl propuštěn s poučením ve smyslu veřejného pořádku.
MP přijala oznámení, že na veřejných záchodech na Rozkoši spí nějaký muž. Hlídka na místě zjistila, že se jednalo o stejného muže z Bohumína, který předchozí den spal na hřbitově. Strážníci muže probrali a vykázali z veřejných toalet. Bylo mu doporučeno, aby se vrátil do místa bydliště.
Další případ MP řešila na diskotéce v Blues baru. Bylo zjištěno, že se tam nachází muž se psem bojového plemene a nereaguje na výzvy obsluhy, aby se psem odešel. Hlídka MP muže z místní znalosti již znala. Muž byl opakovaně vyzván, aby bar se psem opustil. On neuposlechl, proto byl hlídkou MP z baru vyveden. Odmítal provedení orientační dechové zkoušky, neprokázal svoji totožnost, nekontroloval své chování a jednání, ohrožoval zdraví sobě i ostatním a choval se agresivně. Hlídka po všech nezbytných úkonech přistoupila k jeho přepravě do PZS v Jihlavě. O psa se postarali jeho kamarádi.
MP provedla kontrolu objektu LŠU v ul. Poříčí, kde měli přespávat bezdomovci. Na místě zjištěny tři osoby, opět strážníkům známé, bez domova. Na místě byla provedena kontrola totožnosti a z místa byly osoby vykázány v rámci zabezpečení veřejného pořádku. Následnou kontrolou v 4:45 byla na místě zjištěna spící další osoba, která byla rovněž z místa vykázána. Jednalo se o prostor vchodu k volnočasové aktivitě.
Zdroj: web města VM.

(Pokračování příště.)

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru