Pivo Harrach z Velkého Meziříčí patří mezi oceněné Regionální potraviny

Harr regionalni_potravinaV sobotu 3. 9. 2022 se v Jihlavě konalo slavnostní vyhlašování letošních držitelů ocenění Regionální potravina, mezi kterými bylo i pivo Harrach z Velkého Meziříčí, konkrétně Harrach – Tmavý ležák.
Ocenění tu z rukou hejtmana Kraje Vysočina Vítězslava Schreka převzal jednatel minipivovaru Jelínkova vila Martin Jurek.

Co je to Regionální potravina?

Toto označení uděluje každoročně Ministerstvo zemědělství nejkvalitnějším zemědělským a potravinářským výrobkům z České republiky. Značka Regionální potravina je tak zárukou, že produkt i suroviny, ze kterých je vyroben, pochází z domácí produkce.
Takto označené produkty jsou navíc díky krátkým distribučním cestám čerstvější a mají lepší chuť i vůni. Mimo to prokazují vždy i jistou jedinečnost, ať už jde o tradiční recepturu typickou pro daný kraj, originální výrobní postup, anebo využití specifické regionální suroviny.
V rámci Kraje Vysočina se do soutěže letos přihlásilo 20 výrobců s celkem 65 produkty. Ocenění získalo 9 z nich; jejich seznam najdete na www.regionalnipotravina.cz.

Více o oceněném produktu Harrach – Tmavý ležák

Tradiční tmavý ležák plzeňského typu vyniká krásnou karamelově­‑kávovou vůní. Ve středně plné chuti se potom mísí výrazná složka karamelového sladu s chmelovou hořkostí, která je velmi dobře vyvážená a podtrhuje celkový charakter tohoto nesladkého tmavého piva. V Jelínkově vile tvoří spolu se světlým ležákem pravidelnou nabídku už od roku 2004, kdy byl minipivovar uveden do provozu.

-hch-

DiplomDSC 0551DSC 0612IMG-20220903-WA0005

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru