Město se připravuje na rekonstrukci letního koupaliště

Vizul2Vyznavači vodních radovánek se mohou začít těšit. Meziříčí po různých peripetiích nechalo prozkoumat možnost rekonstrukce a rozšíření stávajícího letního koupaliště. Obnova venkovního bazénu, sociálního zařízení nebo nové umístění vstupu do areálu skrze lávku na stávající provizorní parkoviště na Paloukách je reálná. V další fázi je možné areál rozšířit i o nový krytý bazén. Uvádí to vedení města na svém webu.


Architektonický ateliér SENAA, který navrhl, jak by mohla oprava a stavba koupaliště Palouky vypadat, patří mezi špičku ve svém oboru. Jeho zakládající architekti načerpali cenné zkušenosti v ateliérech v Brně, Praze, Rotterdamu, Los Angeles a New Yorku. Mezi své poslední úspěchy řadí mimo jiné výhru v soutěži na zmodernizování stávajícího městského koupaliště a novostavbu krytého plaveckého bazénu v Kyjově. Slavnostního otevření se v Kyjově účastnil i starosta města Velké Meziříčí, který průběh prací po celou dobu sledoval. „Kyjov řešil obdobný problém jako my, proto jsem je jako jistý vzor se zájmem pozoroval. SENAA architekti prokázali nápaditost, funkčnost řešeného území a schopnost využít každý centimetr plochy. Návrh, který připravili pro nás, je moderní, promyšlený, praktický. Vzhledem k finanční náročnosti bychom začali s rekonstrukcí koupaliště, ale projekt zůstane „živý“ a hned jak se naskytne nějaká možnost dotace, tak se ji pokusíme získat a dostavět i krytý bazén, pakliže tomu budou doba a cena energií v budoucnu přát,“ nastínil plány starosta města Alexandros Kaminaras.
Velké Meziříčí dlouhodobě usiluje o postupnou obnovu všech sportovních areálů. I tento projekt si klade za cíl rozšířit a zatraktivnit možnosti sportovního vyžití ve městě. Na vizualizaci se můžete podívat na webu města, zda vás něco zaujme. Může to být střešní terasa, lávka přes řeku, zóna s občerstvením či wellness.
-red, -měú-

Vizaliz1

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru