Městská policie VM řešila feťáky i bezdomovce

Mests policiePokračování z minula. (Vybráno z prázdnin).
12. 7. 2022 v 11:10 upozornil řidič dodávky MP o tom, že v ul. Vrchovecká ve Velkém Meziříčí za mostem k Motorpalu leží na silnici ulámané větve ze stromů. Hlídka MP se dostavila na místo a zjistila, že nějaké nákladní vozidlo sjelo z komunikace ke svodidlům a nákladní nástavbou ulomilo dvě větve, které ležely v nepřehledném místě na komunikaci. Strážníci větve z komunikace odstranili a neprodleně vyrozuměli SÚS k dalšímu zajištění.


12. 7. 2022 v 16:09 byl v ulici Vrchovecká hlídkou MP zastaven řidič bílého osobního vozidla, který se zařadil do nesprávného jízdního pruhu při odbočování na křižovatce ulic Vrchovecká, Novosady a Pod Zámkem. Hlídka u řidiče provedla ODZ na přítomnost alkoholu v dechu s negativním výsledkem. Řidič, byl na místě poučen o správném řazení v jízdních pruzích a přestupek byl na místě vyřešen domluvou.
12. 7. 2022 v 18:50 přijala MP oznámení, že na hřbitově Karlov uniká z veřejného vodovodu voda. Hlídka na místě zjistila, že byl poškozený ventil a věc oznámila pracovníkovi TS, který se o poruchu postaral.
12. 7. 2022 v 21:40 přijala hlídka MP oznámení, že v bytovém domě v ul. Hornoměstská spí v suterénu bezdomovec. Hlídka MP na místě zjistila, že šlo o místního bezdomovce v podnapilém stavu. Ten byl probrán a z domu vykázán.
13. 7. 2022 ve 14:40 zjistila hlídka MP, že na autobusové zastávce v ul. Hornoměstská naproti Bille spí muž. Hlídka MP muže vzbudila a dle dokladů zjistila, že jde o podnapilého bezdomovce z Hodonína. Tento byl z místa na základě zabezpečení veřejného pořádku vykázán.
13. 7. 2022 v 16:05 byl v ul. Novosady u Domusu hlídkou MP zjištěn spící muž v podnapilém stavu, který tam vzbuzoval veřejné pohoršení. Hlídka jej vzbudila poučila jej o veřejném pořádku. Muž z místa odešel.
14. 7. 2022 v 11:05 provedla hlídka MP kontrolu bezdomovce z Hodonína, který obtěžoval zákazníky Billy, žebráním o cigarety a drobné hotovosti s tím, že potřebuje peníze na cestu do Prahy. Hlídka jej již dva dny sledovala a za vyžebrané peníze si kupoval alkohol a následně pospával v lokalitě kolem Billy. Hlídka muže poučila ve smyslu veřejného pořádku a občanského soužití. Muž z místa odjel neznámo kam.
17. 7. 2022 v 02:14 Zjistila hlídka MP pohybující se vozidlo v ul. Novosady bez osvětlení, které nereagovalo na blikání hlídky MP, aby si rozsvítilo světla. Hlídka jej začala zastavovat modrým výstražným světlem, na které řidič nereagoval a snažil se ujet, což se mu na chvilku povedlo, ale hlídka MP jej našla schovaného na pozemku uhelných skladů v ul. k betonárce. Řidič byl arogantní, agresivní a nespolupracoval s hlídkou MP, snažil se je napadat, nechtěl se prokázat a hrozilo jeho uprchnutí z místa. Na základě těchto skutečností hlídka použila mírnější donucovací prostředky, hmaty a chvaty a řidiči byla přiložena pouta. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která ověřila jeho totožnost a následně byla provedena i ODZ na přítomnost alkoholu v dechu s výsledkem 2,70 prom. alkoholu v dechu. Dále bylo zjištěno, že muž má poškozené vozidlo po nedávné dopravní nehodě. Po zjištění, kde se muž zdržuje, bylo dohledáno i druhé vozidlo, do kterého muž naboural a na místě byly zjištěny čerstvé stopy ze střetu obou vozidel. Na místo byly přivolány Dopravní nehody Policie ČR, které si celou věc převzaly k dalšímu šetření.
20. 7. 2022 v 18:23 přijala MP oznámení, že v parčíku u brány v ul. Komenského ve Velkém Meziříčí se mají napadat dva psi. Hlídka MP na místě zjistila, že šlo z místní znalosti a následně dle OP o strážníkům známé osoby, které byly v podnapilém stavu a jejich psi byli sice na vodítku, ale nebyli pod jejich kontrolou. Psi se dostali k sobě a začali se napadat.
Oba majitelé se je pokoušeli odtrhnout, ale při tom byli sami pokousáni. Jeden z majitelů psa bojového plemene byl již opakovaně v minulosti řešen ohledně volného pohybu psa, jeho týrání. Druhý majitel, resp. majitelka byla rovněž řešena strážníky z důvodu volného pohybu psa po veřejném prostranství. Celá věc bude mít dohru u příslušného správního orgánu.
Zdroj: web města VM

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru