Město podalo rozklad proti rozhodnutí ÚOHS

NamestiJak týdeník Medřičské listy informoval v minulém čísle, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) nepravomocně rozhodl v případu architektonické soutěže na rekonstrukci náměstí.

Město Velké Meziříčí tak musí znovu rozhodnout onámitkách architekta Mikuláška.


Ten nesouhlasí s tím, že v jednacím řízení bez uveřejnění (JŘBU), které navazuje na architektonickou soutěž, zastupitelé nechtěli uzavřít smlouvu s ním, nýbrž sarchitektem Miroslavem Cikánem. Proti rozhodnutí ÚOHS mohlo město Velké Meziříčí do 15 dnů podat rozklad, což také učinilo.
„Město Velké Meziříčí proti rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže podalo rozklad," potvrdil tajemník městského úřadu Marek Švaříček.
Zároveň si k tomuto město najalo advokátní kancelář.
„Rada města zmocňuje Advokátní kancelář JUDr. Ladislavy Lebedové z Ledče nad Sázavou k zastupování Města VM ve všech řízeních ve věcech, které nyní jsou nebo budou vedeny s ÚOHS, a to až do odvolání tohoto zmocnění. Město si tedy zadalo nezávislou právnickou firmu, která ho bude zastupovat. Firma byla doporučena, funguje v Humpolci, kde jsme dostali velmi kladné hodnocení," řekl starosta J. Komínek.
Rada města doporučuje zastupitelstvu prodloužit termín podpisu smlouvy o dílo na projektovou dokumentaci na rekonstrukci náměstí s architektem Cikánem do 31.12.2018.
Aleš Horký

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru