Lidé mohou podpořit pacienty s lupénkou v rámci Puntíkového dne

PuntDenNikdo s psoriázou nebo psoriatickou artritidou by neměl zůstat se svými starostmi sám – to je letošní heslo Puntíkového dne. Ten pořádá spolek Revenium v čele s Gabrielou Doleželovou ve Velkém Meziříčí u příležitosti Světového dne psoriázy v sobotu 29. října 2022.


Pro vyjádření podpory pacientů s chronickým autoimunitním onemocněním, které se projevuje zejména na kůži, se oblečte do puntíkovaného oblečení a dorazte v 15 hodin na velkomeziříčské náměstí vytvořit velký lidský puntík. Kromě toho si pořadatelé připravili bohatý doprovodný program, soutěže pro děti, hudbu a spoustu dalšího.
Od 13 do 17 hodin bude součástí happeningu doprovodný program v prostorách střediska volného času Dóza. Těšit se můžete na živou hudbu v podání kapely Zahrajem, venkovní dětskou diskotéku, fotokoutek a soutěže. Kdo přijde v puntíkatém, získá odměnu. Stejně jako v loňském roce si můžete zakoupit v turistickém informačním centru limitovanou sérii Igráčků, jeden stojí 99 korun a z každé prodané figurky půjde na podporu rodin dětí s lupénkou a příbuznými onemocněními 35 korun.
„Budeme velice rádi, když se k nám přidáte a společně podpoříme pacienty s lupénkou tím, že si na sebe v tento den vezmeme oblečení či doplňky s puntíky. Dáme tak svému okolí najevo, že jsou nám známa základní fakta o lupénce a tito lidé nám nejsou lhostejní,“ uvádí organizátorka akce, zdravotní sestra a členka výboru pacientské organizace SPAE Gabriela Doleželová. Cílem akce je dostat mezi veřejnost povědomí o nemoci, která je vidět, ale není infekční.
-měú-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru