Ve čtvrtek 27. října 2022 má premiéru nová pohádka Princ Mamánek

Iva Horka_Budar_Jan_rozhovor_Princ_MamanekProglasNa konci října míří do kin nová pohádka Princ Mamánek. O předlohu, scénář, režii, hudbu a dokonce i o titulní roli se postaral jeden člověk. Je jím herec a hudebník Jan Budař. Jak se vypořádal se všemi těmito rolemi? A která z nich mu je nejbližší? Nejen o tom, jak se tvoří pohádka, vypráví tento nadaný umělec na Radiu Proglas v pořadu (nejen) pro děti, který se jmenuje Barvínek.

Co má společného Jan Budař s princem Mamánkem? Jak sám představitel hlavní role tvrdí, vlastně vůbec nic. Podle jeho slov je úkolem herce ztvárnit i postavu, která mu není ničím blízká.
A jaký Mamánek je? „Především jde o vzdělaného muže, který nemá moc velké zkušenosti se životem, protože zůstával ve skleníkovém prostředí zámku u maminky, kde mu bylo nesmírně dobře. Ale teď je najednou konfrontovaný s tvrdou realitou toho, co je za branami zámku,“ popisuje herec a režisér v jedné osobě.
Do role své pohádkové maminky si vybral Janu Nagyovou, kterou mnozí znají jako Arabelu ze stejnojmenného televizního seriálu. Ta se díky roli královny vrací po mnoha letech před filmovou kameru. Podle Jana Budaře jde o jeden z nejkrásnějších comebacků na stříbrné plátno, které zná. Ostatně o tom se budete moci přesvědčit již 27. října, kdy se koná premiéra filmu. A pokud byste byli hodně netrpěliví, tak si můžete přečíst knihu Princ Mamánek, kterou Jan Budař napsal a ilustroval.
Jak lze zvládnout režírovat film a být v něm zároveň i hercem? Jak vypadá natáčecí den? Jak dlouho trvá, než taková pohádka od počáteční myšlenky po poslední klapku vznikne, si můžete poslechnout v rozhovoru s Jan Budař v audioarchivu Radia Proglas v odkazu: https://junior.proglas.cz/barvinek/barvinek/princ-mamanek-v-barvinku/.
Připr.: Iva Horká, zdroj Radio Proglas (se svolením). Foto: Iva Horká

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru