Velkou Bíteš povede poprvé v historii města žena – Markéta Lavická

LavickaMPo velmi složitých a vleklých povolebních jednáních plných zvratů byla ke konci října novou starostkou města zvolena Ing. Markéta Lavická za KDU­‑ČSL. Původně bylo ve hře jméno lidoveckého kandidáta Tomáše Kučery, který se měl stát starostou. Nakonec je ale vše jinak. Co z původních dohod dopadlo, je to, že neuvolněným místostarostou bude Ing. et Ing. František Matušina za sdružení Pro Bíteš.


V radě města usednou kromě již dvou jmenovaných také Burešová Markéta (TOP 09), Machola Ondřej (ČSSD), Pelán Tomáš (Společně pro Bítešsko), Vojtěch Ladislav (ODS) a Vrba Jan (OBČ. SDR. ZA ZDR. M. BEZ KAM).
Nová starostka se před volbami nechala slyšet, že by se ráda zasadila o maximální možnou podporu volnočasových aktivit dětí.
Podle svých slov by k tomu chtěla využít prostor v základní škole a střední odborné škole, které jsou po vyučování v odpoledních hodinách prázdné, a tudíž nevyužité. Zamýšlí se i nad nevyužitými prostorami „pivovaru“.
„Jako máma letošní královničky jsem se zapojila do příprav Svatodušní obchůzky ve Březském. Velmi si vážím a obdivuji práci žen, které ve svém volnu nacvičují s dětmi, starají se o kroje a vše kolem. To proto, že jim záleží na zachování folklóru a tradic a smysluplném trávení volného času dětí,“ uvedla ve volebním programu M. Lavická, „jsem si vědoma, že je mezi námi více takových, kteří dobrovolně pracují s dětmi a mládeží, připravují akce. Ráda bych se zasadila o maximální podporu a rozšíření těchto aktivit.
Vybudování domu dětí a mládeže je nyní finančně nereálné. Ale co takhle využít pro zájmovou činnost budovy základní školy nebo učiliště, které v odpoledních a večerních hodinách zejí prázdnotou? Nebo nevyužité prostory „pivovaru“. A poskytnout podporu těm, kteří se práci s dětmi a mládeží věnují. Máme poměrně širokou nabídku sportů. Ale jsou děti, které nestojí o soutěžení, a přesto by si rády zahrály fotbal, florbal nebo vybíjenou, jen tak pro radost.Tyto aktivity podle mého názoru v Bíteši chybí a ráda bych se zasadila o jejich nabídku pro děti i mládež. Dále třeba cyklokroužek nebo vaření,“ dodala Lavická.
-red, foto: zdroj: fcb KDU­‑ČSL-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru