Dvě nehody na D1 ve stejnou dobu – mohly za ni alkohol a nepozornost

nehoda d1_vw_amorak_versus_policejni_autoHned dvě nehody, které výrazně zkomplikovaly provoz na dálnici D1, se staly  4. listopadu. První zavinil opilý řidič a druhou ten, který se nevěnoval řízení a naboural do před ním jedoucího auta. Zatímco druhá nehoda se obešla bez vážnějších zranění, tu první odnesli s vážným zraněním policisté, do jejichž auta opilý řidič narazil. Zmíněný pátek byl smolný i večer, po 20. hodině byla dálnice v tomto směru a na stejném úseku rovněž ucpaná a tvořily se kolony.


V pátek dopoledne došlo na 174. km dálnice D1 ve směru do Prahy k dopravní nehodě policejní dodávky a pickupu VW Amarok. Při nehodě byli zraněni dva policisté i dva cestující v osobním automobilu. Z prvotního vyšetřování vyplynulo, že opilý devětačtyřicetiletý řidič osobního automobilu zezadu narazil do dodávky. Dechová zkouška u tohoto řidiče byla pozitivní. Přístroj ukázal hodnotu 1,63 promile. Dálnice byla v průběhu dokumentace a vyšetřování nehody neprůjezdná, tvořily se na ní dlouhé kolony. „Strávil jsem tam tři hodiny," uvedl na sociálních sítích v komentářích jeden z řidičů, který místem zrovna projížděl.
Objízdná trasa, která vedla z exitu Ostrovačice po souběžné komunikaci číslo 602, byla přetížená a docházelo na ní k dopravním komplikacím.


Těžce zraněný policista skončil na řízené ventilaci
nehoda d1_vw_versus_policejni_auto3„Dnes dopoledne vyslalo naše operační středisko k nehodě na dálnici D1 u Říček na Brněnsku celkem šest prostředků, včetně velkokapacitní sanitky. Kvůli špatnému počasí nemohl na místo letět vrtulník. Z našeho pohledu se jednalo o mimořádnou událost I. stupně. Zdravotníci ošetřili celkem čtyři pacienty, dva z nich byli policisté. Jeden z policistů utrpěl těžké zranění, bylo nutné jej zaintubovat a napojit na řízenou ventilaci, po ošetření byl převezen na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno. Další tři muži utrpěli středně těžká až těžká zranění, po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jsme je transportovali do Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně," uvedla k nehodě mluvčí záchranářů Michaela Bothová.


nehoda d1 druhaV průběhu zásahu složek IZS došlo v protisměru k další nehodě dvou osobních automobilů. Viník této nehody se pravděpodobně nevěnoval řízení a narazil do před ním jedoucího vozidla. Tato nehoda se obešla bez závažnějšího zranění. Místo bylo průjezdné jedním jízdním pruhem. I ve směru na Brno se tedy vytvořila několikakilometrová kolona.

Na místo vyjeli i hasiči, konkrétně jednotka ze stanice Rosice a brněnské stanice BVV. "Pomáhali jsme u obou nehod, až do příjezdu posilové jednotky ze sousedního Kraje Vysočina. Činnost našich jednotek byla na 174. km D1 ukončena krátce po 12. hodině," uvedl tiskový mluvčí hasičů.
Připravila: red ML, foto: zdroj: Policie ČR

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru