Neobvyklé zásahy hasičů

hasici zachrana-psa-4Že to hasiči nemají lehké, se obecně ví a patří jim za jejich obětavou a mnohdy velmi nebezpečnou práci také náležitý dík. O tom, že pomáhají nejenom lidem, svědčí případy zásahů v následujících řádcích. Sice se nestaly v našem regionu, ale i tak stojí za to jim věnovat pozornost.

Zachránili psa z kanalizace. Museli se k němu ale prokopat

hasici zachrana-psa-1-1Tři jednotky se zapojily do záchrany psa z potrubí. Po dvou hodinách se psa podařilo najít a zachránit. Pomohla nám moderní technika.
Informaci o jezevčíkovi, který zůstal od odpoledních hodin uvíznutý v kanalizaci, přijalo operační středisko krátce před půl desátou večer. Událost se odehrála ve Vyškově­‑Rychtářově.
Velitel zásahu si po zjištění situace na místě nechal povolat posilovou jednotku se štěrbinovou kamerou z Brna a také jednotku dobrovolných hasičů z Vyškova.
hasici zachrana-psa-3Hasiči pomocí štěrbinové kamery psa vypátrali a díky lokátoru, kterým kamera disponuje, dokázali přesně určit místo, kde se zvíře nachází. Následně bylo potřeba prokopat se k potrubí a psa vyprostit. To se nakonec povedlo kolem půl dvanácté večer.
Pes skončil v náručí šťastné majitelky.

 

Z nebezpečně posunuté skruže vyprostili srnku

hasici nebezpecna-skruz-srnaK nebezpečně posunuté skruži, do které spadla srnka, vyjížděli o víkendu do Veské u Sezemic profesionální hasiči z Pardubic.
Srna byla téměř ve třímetrové hloubce. Hasiči nejprve posunuli skruž tak, aby nebyla nebezpečná při zásahu. Po vytvoření dostatečného prostoru umístili hasiči do skruže nastavovací žebříky a srnku ze skruže vyprostili, a poté ji v pořádku a nezraněnou vypustili do přírody. Nebezpečné místo hasiči zajistili, označili a ohraničili páskou. Vyrozuměna byla i obecní samospráva k dalšímu zajištění místa.

Zasahovali u požáru, který způsobila myš

hasici pozar-s-mysiTomu byste neuvěřili a ona je to pravda a opravdu se to může stát. Myš způsobila požár. Jednotky hasičů vyjížděly k požáru do Rosic u Chrudimi, kde v jednom z objektů hořel velký deštník k venkovnímu užití, který se nacházel v rohu místnosti u zdi a nad ním byl rozvaděč. Myš s největší pravděpodobností vlezla dovnitř rozvaděče a způsobila zkrat na svorce vypínače. Následně došlo k požáru.
Teď je ještě pro vyšetřovatele záhadou, zda se do rozvaděče pustila svými zuby nebo svým tělíčkem povysunula nebo jiným, dosud nezjištěným způsobem povysunula hliníkový drát a uvolnila svorky.
Škoda je naštěstí vyčíslena „jen“ na 3 tisíce korun. Viník požáru už nám k tomu víc informací nepodá, protože bohužel požár nepřežil.
Připravila: redakce ML. Zdroj: web Hasiči.cz

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru